x

Europska regija stvorena za uživanje

U blizini Reimsa nalazi se veliki broj pitoresknih sela. Jedno od njih je i Hautvillers, u kojem je Dom Perignon pokopan u opatiji. Ovdje se isplati otići u restoran Au 36, gdje ćete šampanjac platiti po cijeni kao da kupujete direktno od proizvođača...

Nekad za pronalazak najboljih stvari ne treba ići na drugi kraj svijeta. Lijepo je vidjeti Kubu, Tajland, Australiju, ali do tamo ima doslovno – tri dana jahanja. Ok, nije ni sjever Francuske najbliži na svijetu, ali bome, nije ni dio svijeta gdje se ne može stići autom. Stoga, saznajte zašto valja dati priliku ovom dijelu zemlje svjetskih nogometnih prvaka...

Bayeux i plaže dana D

Zaljubljenici u povijest sigurno će otići u ovaj grad i posjetiti Musee Memorial de la Bataille de Normandie, gdje će naučiti nešto i o „pozitivnoj“ invaziji – saveznika na Europu u 2. svjetskom ratu koja je počela na plažama Normandije 6.6.1944. godine. Cijena koja je plaćena vidljiva je na obližnjim grobljima, a iako su plaže Omaha, Juno, Sword, Gold i Utah danas surferski rajevi, i dalje su negdje vidljivi tragovi rata.

Saint – Malo i Mont Saint – Michel

U luci Saint Malo sigurno ćete željeti provesti neko vrijeme. Ona je opasana bedemima, jer prilikom izgradnje, vodilo se računa o obrani od pirata i osvajača, pa je danas grad zadržao atraktivne bedeme. Nadalje, čekaju vas i pješčane plaže, a u blizini su i otoci Petit Be i Grand Be.

S druge strane, Mont Saint – Michel ste sigurno vidjeli zadnjih godina u bespućima interneta. Radi se o malenom stjenovitom otoku, a na svoju listu stavio ga je i UNESCO. Slavno je i po benediktinskom samostanu, a na otok se nekad moglo stići samo za vrijeme oseke, no u međuvremenu, do otoka je napravljen i kopneni put.

Povijest i morski život u blizini Calaisa

Dio u blizini Calaisa, možda je i najpodcjenjenije područje u Francuskoj, a više je i nego bogato poviješću, ljetovalištima, pa čak i prirodnim rezervatima. U istraživanje je najbolje krenuti iz Azincourta, mjesta gdje su Francuzi 1415. poraženi od engleske vojske, a više o samoj bitki doznat ćete u odličnom muzeju. Naravno, ima ovdje još crtica iz povijesti, no ne treba zaboraviti ni morske radosti. Duž obale nalazi se veliki broj plaže, od kojih najpoznatija, La Touquet, skriva ogromni broj luksuznih vila u borovoj šumi.

Neobičan muzej u Roscoffu

Nemoguće je posjetiti Roscoff a da ne posjetite muzej posvećen „Johnnies luku“, Francuzima koji su počeli prelaziti kanal u 19. stoljeću kako bi prodali svoje proizvode britanskim domaćinstvima. Njihove slike vidjet ćete i u restoranu Creperie de la Poste, gdje vam se na meniju nude preukusni morski plodovi. Odavde se isplati ukrcati na trajekt, provozati se 15 minuta do Ile de Batz i uživati u šetnji lučkim selom.

Uživanje u mjehurićima

Reims, grad udaljen 150 kilometara od Pariza, jedan je od najvažnijih francuskih gradova u kojem su se okrunila čak 33 francuska kralja! S istraživanjem je najbolje početi u katedrali Notre Dame u kojoj su oni i okrunjeni, a iako nije poznata kao ona pariška, svake godine je obiđu milijuni turista.

U blizini grada nalazi se veliki broj pitoresknih sela. Jedno od njih je i Hautvillers, u kojem je Dom Perignon pokopan u opatiji. Ovdje se isplati otići u restoran Au 36, gdje ćete šampanjac platiti po cijeni kao da kupujete direktno od proizvođača. Stoga, tko voli mjehuriće, došao je praktički u raj...


(Punkufer.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.