x

UGLEDNI ČASOPIS

Evo koji hrvatski grad je uvršten na popis najljepših gradova na moru u Evropi

Iza Hrvatske na listi su se našle još Italija, Portugal, Francuska, Španija, Grčka te druge zemlje.

Ugledni putnički časopis "Condé Nast Traveller" sastavio je popis najljepših gradova na moru u Evropi. Prvo mjesto zauzela je Istra, odnosno grad Rovinj, piše Index.hr.

Rik Džordan (Rick Jordan), jedan od autora časopisa, fasciniran je hrvatskom obalom i brojnim hrvatskim gradovima na moru. U Hrvatsku redovno dolazi još od osamdesetih godina. Voli Dubrovnik, Vis i Hvar. Međutim, kao najljepši grad na moru, i to u cijeloj Evropi, odabrao je Rovinj.


Rovinj ga fascinira "svojom obalom, srednjovjekovnim zidinama i starom gradskom jezgrom, borovim šumama, malim uvalama, morskim plodovima i malvazijom". Također, Džordanu se svidjela "svaka vožnja biciklom do luke, kao i mali restorani smješteni na rubovima stijena uz more".

Iza Hrvatske na listi su se našle još Italija, Portugal, Francuska, Španija, Grčka te druge zemlje. Drugo mjesto zauzela je Plage de Saleccia, pješčana plaža s tirkiznim morem smještena na samom sjeveru francuskog otoka Korzike.


Treće mjesto na listi spomenutog putničkog časopisa zauzela je Favignana, jedan od pet otoka Egadskog otočja.

Inače, Istra je očarala i novinara New York Timesa koji je biciklom obišao razne znamenitosti te istražio i istarsku gastronomsku ponudu u velikoj fotoreportaži. Na putu je proveo šest dana.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.