x

PRODUŽEN PRITVOR

Evo šta se dešava sa Azrom koja je učestvovala u ub.stvu Eskobara: Srbija ima rok od 22 dana, inače slijedi ovo!

Azra Šabanović (22) iz Brčkog, koja je osumnjičena da je umiješana u ub.stvo Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, u pritvoru će ostati još 22 dana, potvrdio je sarajevski advokat Damir Kočo.

On je pojasnio da Srbija ima rok od 40 dana od dana hapšenja, da podnese zahtjev za ekstradiciju.

Kako iz Srbije još nije stigao zahtjev nadležnim organima Bosne i Hercegovine da se osumnjičena Azra Š. isporuči, ostalo je još 22 dana da nadležni to učine.


- Ukoliko se to ne desi Šabanović će biti puštena na slobodu - rekao je Kočo.

On je dodao i da je podnio žalbu na rješenje Suda Bosne i Hercegovine kojim je Azri Š. sada produžen pritvor na još 22 dana.


Azra Š. je, podsjetimo, uhapšena u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu 14. marta i to po potjernici koju je za njom raspisala Srbija zbog sumnje da je bila saučesnik u ub.stvu Ranka Radoševića u beogradskom naselju Rušanj.

Za isto djelo kao Azra, osumnjičen je i njen dečko Marko Pjanović koji je uhapšen u Bijeljini, a on je na saslušanju izjavio da je nalog za ub.stvo Radoševića izdao čovjek koji je dao nalog i za ub.stvo Luke Žižića na Novom Beogradu.


Osim njih dvoje, kao direktni izvršioci ovog krivičnog djela, uhapšeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, a sa njima i maloljetnica (17). Oni su zatečeni u stanu na Novom Beogradu, koji su iznajmili kao "stan na dan".

Ranko Radošević dovodio se u vezu sa škaljarskim klanom, odnosno navodno je bio blizak sa vođom tog klana, Jovanom Vukotićem, koji je ub.jen 8. septembra prošle godine u Istanbulu.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.