x

PSIHOLOGIJA BOJA

Evo šta znači nositi ove boje: Pazite kada idete na sastanke

Na samom kraju ističe da se crna smatra posebno sumnjivom te naglašava da se nikad ne treba nositi na ljubavnim sastancima


TikToker Maks Klejmenko (Max Klymenko) u videosnimku je naveo kako određene boje odjeće koje nosimo na sebi mogu uticati i na to kako nas doživljavaju drugi na prvom susretu, a posebno na sastancima.

- Psihologija boja pokazuje da boje koje nosite utiču na percepciju ljudi o vama - navodi se u opisu videosnimka.

Pitanje koje se postavlja na početku videosnimka, jeste "Koje boje nositi, prema nauci?", a potom kreće pojašnjavanje šta koja boja znači.

Baby plava, naivnost - nosite kako bi dobili stvari besplatno i izbjegli kazne. Sljedeća navedena je bila roza, a koja znači samopouzdanje i preporučuje se nositi na prezentacije.

@maxklymenko Colour psychology shows that colours you wear affect people’s perceptions of you 🤓 (oops @daviddobrik) #learnontiktok #psychologyfacts #colours ♬ Figure It Out - Blu DeTiger

Ljubičasta označava bogatstvo te navodi da se treba nositi kada želiti odavati utisak kontrole. Zelena znači pouzdanost te se preporučuje prilikom rada u timovima.

Na samom kraju ističe da se crna smatra posebno sumnjivom te naglašava da se nikad ne treba nositi na ljubavnim sastancima.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.