x

istočno sarajevo

Evo zašto se ubila doktorka Branka poslije carskog reza: Kolege iz bolnice otkrile kakav linč je trpjela mjesecima!

Doktorka Branka Pekić-Semiz, koja je se ubila u prostorijama Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, bila je žrtva sajber nasilja, tvrde njene brojne kolege i prijatelji.

Nakon informacije da je doktorka počinila samoub.stvo oglasile su se i njene kolege, koje tvrde da je trpjela velike pritiske na društvenim mrežama zbog svog rada i da nije mogla to da podnese, a da pritom niko nije stao u njenu odbranu, piše Srpskainfo.

"Tvoje dostojanstvo i tvoj snažni karakter nije mogao da podnese brutalni linč kojem si bila izložena proteklih mjeseci, a zdravstveni, pravni sistem nije učinio ništa da te zaštiti i da ti omogući uslove da se odbraniš od optužbi. Da li ima ljekara koji radi, a da ne griješi? Nema. Da li ljekar treba da odgovara za svoje greške? Treba. Ali kao i svaki drugi građanin, pred sudom u pravičnom postupku.


Neko ko nije iz medicinske struke teško može da shvati da je svaki slučaj drugačiji, da se u čovjeku često krije veliki broj neotkrivenih dijagnoza koje mogu da prouzrokuju fatalne komplikacije, da naše bolnice imaju svoja ograničenja na koja nijedan ljekar ne može da utiče. Da li ta greška, ako je bilo, treba da zanemari sve dobro što je taj ljekar uradio tokom svog života!? Odakle nam pravo da budemo i tužioci i sudije" - napisao je Milan Gluhović, koji je radio s doktorkom Pekić-Semiz.

Juče se oglasila i Milica Ristović-Krstić, ambasador BiH u Grčkoj, koja je bila prijateljica doktorke. Ona je, takođe, navela da je doktorka bila žrtva sajber nasilja.


" Dragi prijatelji i sugrađani, tzv. sajber nasilje je nešto što se može desiti svima nama. Neko zna da se nosi s tim, neko ne, uprkos svim svojim znanjima i kvalitetima. Niko nije zaslužio javni linč zbog posla koji obavlja, a ona ga je, sigurna sam, obavljala najbolje što je znala. Svakom je njegova bol najveća, svakom je njegova sudbina najteža, ali o svojim postupcima moramo dobro razmisliti, jer mogu imati dalekosežne posljedice. Pravda se traži pred pravosudnim institucijama, a ne na društvenim mrežama - navela je Ristković-Krstić.

Prema pričama doktorkinih poznanika, sve je počelo posljednjih nedjelja, kada je majka dječaka koji je preminuo prije godinu dana počela da objavljuje statuse navodeći da u nalazima piše da je njeno dijete umrlo zbog greške ljekara.


Ona je navodila kako posjeduje svu dokumentaciju o uzroku smrti njenog sina, ali da nigdje nije objavljivala imena doktora koje je krivila za to. U jednom od statusa je navela da je pokušavala mirnim putem da dokaže šta je proživjela, da posjeduje kompletne pisane dokaze i da nikog nije klevetala.

Navela je i da se, prije nego što je išta objavila, obraćala nadležnim institucijama, ali da se niko nikada nije oglasio.

.


Kurir.rs/Srpskainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.