x

Evo zbog čega je brat Seke Aleksić reketirao sladoledžiju i koliko mu prijeti zatvorske kazne!

Dug koji je imao prema zelenašima bio je razlog zbog čega je brat pjevačice Seke Aleksić Nedžad Ramić (41) reketirao ljude. On je uhapšen u Staroj Pazovi u utorak uveče, prilikom primopredaje novca. Prema saznanjima do kojih je došao Srpski telegraf, Ramić se okomio na sladoledžiju upravo zbog dugova u kojima se našao.

- Nije poznato od čega je Ramić živio. Razveden je, ima djecu, ali niko ga ne viđa da ide na neki posao. Uglavnom je u društvu lokalnih zelenaša i ljudi sličnih njemu. Po čitav dan su u teretanama, kafićima i na žurkama. Svi iz te njegove ekipe vole da se bahate i glume mangupe koji kod običnih građana izazivaju strah - priča izvor blizak istrazi.

Iako Ramić nema kriminalni dosije, Staropazovčani o svom susjedu uglavnom nemaju riječi hvale.

- Javna je tajna u Staroj Pazovi da vlasnik sladoledžinice nije jedini kome je prijetio i od koga je iznuđivao novac. Ako su ga zelenaši pritisli, reketiranje mu je izgleda bilo najlakši način da dođe do novca i pokrpi dugove. A ako realno pogledate, lagodan život, kakav je vodio, bez mnogo muke i znoja, sigurno nije moguć bez nekih mutnih radnji - dodaje sagovornik.


Sladoledžinica "Sport plus jedan" u Staroj Pazovi juče je nesmetano radila, ali u susjednom kafiću primijećeni su policajci u civilu.

- Obećali su mi da je moja bezbijednost u njihovim rukama, ali nije mi svejedno - prokomentarisao je kratko vlasnik lokala vidno uplašen i neraspoložen za razgovor sa medijima.

Podsjetimo, brat po majci popularne pjevačice Nedžad Ramić tražio je od vlasnika sladoledžinice 2.000 eura, ali policajci su presreli Ramića i prilikom stavljanja lisica kod njega pronašli 500 eura, koje je preuzeo od gazde radnje.

Dan ranije, Aleksićeva je povodom hapšenja brata kratko prokomentarisala da svako odgovara za svoje postupke.

.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.