x

Evropska prvakinja u karateu Mirnesa Bektaš u As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem!

Gošća novog izdanja emisije „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ bila je Mirnesa Bektaš, članica Karate kluba Bosna koja je na 45. evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare u ruskom Sočiju osvojila zlatnu medalju u borbama u kategoriji +68 kilograma.


Evropska prvakinje u konkurenciji do 21 godine u emisiji se osvrnula na svoju kratku, ali veoma uspješnu karijeru u kojoj je redovno bila na pobjedničkom postolju.

„Rođena sam u Zenici, u Vitezu odrasla i završila osnovnu, u Travniku srednju školu, a sada živim i studiram u Sarajevu. Naravno, karate je moj život i što su najbolje pokazali dosadašnji rezultati. Od najmlađih kategorija sam bila u samom vrhu“, kaže Mirnesa Bektaš.

Sa nepune 21 godinom, a rođendan će proslaviti 21. februara 2018. godine, postala je evropska prvakinja i tako na najbolji način najavila svoj put ka Olimpijadi u Tokiju 2020. godine.

„Kao što znate, karate je odnedavno u olimpijskoj porodici, a mi bh. karatisti smo nastavili sa postizanjem sjajnih rezultata. Svi znamo da je karate jedan od naših najtrofejnijih sportova i mnogi su godinama govorili da smo na olimpijskom programu, Bosna i Hercegovina bi već osvojia medalju. Upravo ovaj moj posljednji rezultat je pokazao da se možemo nadati toj medalji. Slijede sada takmičenja ua ostvarenju olimpijske norme i nadam se da ću u tom uspjeti“.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.