x

Evropski auto godine stigao na sajam automobila u Beogradu

Na Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu, Jeep je predstavio svoje prvo potpuno električno vozilo - Avenger. Ovaj model je predvodnik globalne strategije elektrifikacije brenda.

Dizajniran i napravljen u Evropi, Jeep Avenger razvijen je za potrebe evropskih potrošača.

Reč je o automobilu iz klase malih kompaktnih terenskih vozila (B SUV) koji po svojim dimenzijama potpuno odgovara potrebama evropskih kupaca.

Sa samo četiri metara dužine, pozicionira se u brzorastućem B-segmentu terenaca, drugom najvećem automobilskom segmentu u Evropi.

Sa 34 l prostora za sitnice u kabini i 355 l BEV prtljažnog prostora, ovaj mali kompaktni SUV potpuno zadovoljava potrebe svojih korisnika, s obzirom na svoje skromne dimenzije.

Funkcionalnost modela ogleda se i u 10,25-inčnom ekranu multimedije i 10,25-inčnoj digitalnoj instrument tabli koje vozaču daju potpuni pregled svih komandi tokom vožnje kao i potpuni uvid u sve mogućnosti koje vozilo pruža.

Pogoni ga elektromotor od 115 kW (154 KS), a posjeduje bateriju kapaciteta 54 kWh koja obezbjeđuje 400 km dometa. Snaga se prenosi na prednje točkove.

Brzim punjačem snage 100 kW baterija se za tri minuta napuni dovoljno za 30 km dometa, prosječnu dnevnu razdaljinu koja se pređe u gradskoj vožnji.

Od 0% do 80% baterija se puni za 34 minuta.

Sa 20 cm klirensa, napadnim uglom od 20° i izlaznim uglom od 32°, Avenger zadržava i terenske karakteristike po kojima je Jeep prepoznatljiv širom svijeta.

Prored toga, Jeep Avenger poseduje i Selec-Terrain opciju sa 6 modova vožnje (Normal, Eko, Sport, Snow, Sand i Mud) kao i Hill Descent Control (kontrola vožnje nizbrdo) koja je prvi put primenjena na vozilima sa prednjim pogonom.

Jeep Avenger je proglašen je za Evropski automobil 2023 (European Car of the Year 2023), po izboru COTY žirija, nezavisnog žirija od 57 stručnjaka iz 22 države.

Dobitnik je i nagrade za svjetski automobil godine po izboru žena (Women’s World car of the year awards) koju dodjeljuje stručni žiri novinarki iz svijeta automobilizma koga danas čini 65 novinarki iz 47 zemalja svijeta.

Jeep Avenger je u Srbiji dostupan po cijeni od 37.500 eura, a cijena izloženog modela u hali 1 u najvišem nivou opreme sa sajamskim popustom iznosi 42.500 evra.

Navedene cijene su bez subvencija od 5.000 evra koje su namijenjene za potpuno električna vozila kao što je Jeep Avenger.

(B92)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.