x

Stručnjak za transfere

Fabrizio Romano najavio još jedan važan transfer, spomenuo i Edina Džeku

Italijanski novinar i stručnjak za transfere, Fabrizio Romano, donosi nove informacije, ovaj put vezane za Inter.

Romano se smatra najpouzdanijim izvorom nogometnih transfera i tokom cijelog ljeta donosi informacije koje su u velikoj mjeri provjerene. Najavljivao je stotine transfera, sada nam je otkrio da Alexis Sanchez također mijenja klub.

Čileanski reprezentativac raskinut će ugovor s Interom u narednim satima, a ove sedmice potpisat će za francuski Marseille.

Sanchez je imao ugovor do juna 2023. godine, ali je i njegova i Interova želja bila da se raziđu već ovog ljeta.


Pored Intera Sanchez je u karijeri nosio dres River Platea, Udinesea, Barcelone, Arsenala, Manchester Uniteda. Karijeru je počeo u čileanskoj Corbeloi, a jedan dio karijere proveo je i u najpoznatijem čileanskom klubu, naravno riječ je o Colo Colo.

Inter će u rosteru od napadača sada imati Romelua Lukakua, Lautara Martineza, Edina Džeku i Joaquina Correu.

Što se Edina tiče, Romano donosi informaciju da bh. reprezentativac definitivno ne ide u Dortmund, pošto je Borussia odlučila dovesti Anthonyja Modestea na mjesto napadača. Njemački klub bio je prinuđen na to nakon što se prošlog mjeseca saznalo da Sebastien Haller ima rak testisa.


Bila je to šokantna vijest za sve, posebno za Hallera, koji je ovog ljeta za 31 milion eura iz Ajaxa prešao u Borussiju i bio je projektovan kao zamjena za Erlinga Haalanda.

Džeko je odlučio ostati na Giuseppe Meazzi bez obzira na činjenicu da će igrati znatno manje nego prošle sezone zbog Lukakuovog povratka, ali kao i uvijek - ima vjeru u sebe i želi da se bori za svoje mjesto pod milanskim suncem.

Sezona u Seriji A počet će narednog vikenda, a Inter na startu šampionata gostuje ekipi Leccea. Prema pripremnim utakmicama, trener Simone Inzaghi izvest će prvih 11 sa Lautarom i Lukakuom u napadu, dok će Edin početi na klupi i čekat svoju šansu u drugom dijelu.

Inzaghi je poznat kao trener koji mnogo rotira, tako da će sigurno biti prostora i za našeg reprezentativca.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.