x

nakon šest sati prekida

Facebook, Instagram i WhatsApp ponovo rade!

Društvene mreže Facebook, Instagram i aplikacija za komunikaciju WhatsApp nakon više od šest sati ponovo su u funkciji korisnicima širom svijeta.

Najpopularnije društvene mreže pale su danas iza 17 sati, a stručnjaci za cyber kriminal su prokomentalisali da je do pada došlo kada se Facebook obrisao iz "adresara" interneta, odnosno, da su problemi nastali oko glavnog DNS-a.


Korisnici širom svijeta prijavili su smetnje na ovim društvenim mrežama, a posebne poteškoće zabilježio je i Mark Zuckenberg koji je za samo nekoliko sati izgubio dionice vrijednosti sedam milijardi dolara. Problem su imali i uposlenici Facebooka koji nisu mogli ući sa svojim propusnicama u sjedište kompanije pa se sumnja da su serveri Facebooka bili pod hakerskim napadima.

Snowden je prekid rada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa dočekao s radošću.


"Facebook, WhatsApp i Instagram u isto vrijeme padaju. Čini se da je lako razumljiv i popularan primjer zašto razbijanje određenog monopola na barem tri dijela možda nije loša ideja", napisao je na Twitteru.

Šalu na račun pada Facebooka uputio je i Twitter koji je u poruci svijetu napisao "Pozdrav, doslovno svima".


Za sada još uvijek nije poznato što se dogodilo sa najvećom društvenom mrežom te šta je uzrok višesatnog prekida rada, ali na oduševljenje svih korisnika Facebook, Instagram i WhatsApp su online.

Do potpune normalizacije moguće je da korisnici imaju manje poteškoće kod slanja poruka, a sve bi se trebalo normalizovati u narednim satima.

Podsjetimo, ovo je najduži prekid rada kvih društvenih mreža zabilježen u proteklim godinama.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.