x

Sedam golova u sarajevskom derbiju

Fantastičan derbi na Grbavici: Željo pobijedio Sarajevo i preuzeo vrh tabele u Premijer ligi!

Željezničar je u 7. kolu Premijer lige BiH savladao na Grbavici velikog rivala Sarajevo rezultatom 5:2.

Fantastična utakmica viđena je na Grbavici, a na kraju je Željo zasluženo slavio pobjedu.

Spektakularno otvaranje meča vidjeli smo na Grbavici. Bordo tim je već iz prvog napada u prvoj minuti poveo, a pogodio je Anel Hebibović za 0:1 na ubačaj Handžića.

Potom je Željo krenuo po brzo izjednačenje. Sulejman Krpić je uzdmrao okvir gola, a u sedmoj minuti je i pogodio. Izbjegao je ofsajd zamku i na asistenciju Veselinovića je pogodio za 1:1.

Željo je bio nešto konkretniji nakon izjednačenja, ali pravih šansi nije bilo sve do 28. minute. Stanić i Veselinović su prvo prijetili, a zatim je u 33. minuti Zec imao pravi zicer, ali nije pogodio iz odlične pozicije.

Napadi su se domaćem timu isplatili u 38. minuti. Krpić je ponovo pogodio, ovog puta na asistenciju Ermina Zeca za prednost od 2:1.

Iako je Željezničar dominirao odbrana Plavih je poklonila izjednačenje gostima sa Koševa. Sipović u nadoknadi prvog dijela pogađa vlastitu mrežu za poravnanje rezultata na 2:2.

Bordo fudbaleri su nakon posljednjeg sudijskog zvidžuka u prvom dijelu protestvovali kod sudije, jer su bili nezadovoljni njegovim odlukama u prvih 45 minuta.

Željezničar je i u nastavku bio konkretniji tim, a u 59. minuti domaći dolaze do još jednog gola. Udarac Veselinovića brani Kovačević, Petar Bojo se našao na pravom mjestu i loptu šalje u mrežu za prednost od 3:2.

Potom se domaći tim povukao. Prepustio je tim Amara Osima loptu Sarajevu, ali je ipak u 76. minuti Željo stigao i do četvrtog gola. Damir Sadiković je pogodio za 4:2 i veliko slavlje na Grbavici.

Pokušao je Bordo tim da se vrati u igru. Stvorli su nekoliko opasnih situacija pred golom Željezničara, a najbolju je imao u 86. minuti kada je Milanović pogodio prečku. U međuvremenu je šansu za igru dobio i povratnik Semir Štilić, koji je dobio ovacije sa tribina.

Do kraja meča domaći dolaze i do petog gola. Konačnih 5:2 postavio je Alispahic na asistenciju Zajmovića i Željezničar je tako preuzeo lidersko mjesto na tabeli Premijer lige BiH.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.