x

Serija A

Fantastičan meč na Olimpicu: Inter ispustio pobjedu, veliki bod Rome!

U derbiju kola danas od 12:30 sati na Olimpicu su snage odmjerili Roma i Inter, a meč je završen rezultatom 2:2.

Roma je imala prednost u prvih 45 minuta, no u nastavku je Inter odigrao fantastično i došao do preokreta, mada to Nerazzurrima nije bilo dovoljno.

Roma je djelovala bolje na startu meča, a povela je nakon udarca Pellegrinija. Lopta je na putu do gola pogodila Bastonija i prevarila Handanovića.

To je u biti bilo sve od Rome u prvom dijelu, a najbolju šansu za Inter imao je Lukaku, koji je sa svega pet metara neometano šutirao glavom, ali se istakao Pau Lopez odbranom.


U nastavku je Inter izgledalo daleko bolje, a do izjednačenja je stigao već nakon 10 minuta igre. Nakon ubačaja iz kornera Škrinjar glavom pogađa za 1:1.

Nedugo nakon toga stopostotna šansa za Martineza, no Lopez spašava Rimljane. Ipak, Hakimi eurogolom donosi preokret Interu.

Inter je prepustio Romi terensku incijativu i to se osvetilo gostima iz Milana. Roma je napadala, a onda u 86. minuti došla do 2:2. Mancini je glavom neobično zahvatio loptu i pogodio na centaršut Villara.

Edin Džeko je malo prije toga imao dobru šansu, a naš reprezentativac je iz igre izašao u 88. minuti.

Ovaj rezultat savršeno odgovara vodećem Milanu, koji ima sada tri boda više od drugoplasiranog Intera, a treća na tabeli je Roma sa 34 boda.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.