x

24 poena bh. košarkaša

Fantastični Džanan Musa!

Fantastičan meč odigrao je večeras bh. košarkaš Džanan Musa u susretu 18. kola ABA lige. Cedevita je poražena od Olimpije u nevjerovatnoj završnici rezultatom 65:64, a Musa je bio nezaustavljiv po protivnika.

Loše je Cedevita ušla u meč. Olimpija je odigrala odlično prvu dionicu, zagrebački tim nije mogao napraviti apsolutno ništa i nakon prvih deset minuta bilo je plus 10 u korist ljubljanskog tima, 18:8.

Nije prvak Hrvatske ni drugom periodu pokazala gotovo ništa. Olimpija je igrala odlično i na odmor domaći košarkaši odlaze sa 15 razlike, 36:21.

Međutim, zahvaljujući Džananu Musi Cedevita se vraća u meč. Treći period na krilima mladog bh. košarkaša dobijaju 23:9 i preuzimaju vodstvo u jednom trenutku. Ipak, posjednje poene u trećoj četvrtini ubacuje Olimpija i u završni period ulazi sa poenom prednosti, 45:44.

Rezultatska klackalica viđena je u posljednjoj dionici. Igralo se koš za koš, ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a trojkom Džanana Muse na četiri minute do kraja Cedevita odlazi na plus četiri, 56:60.

Imali su gosti potom nekoliko prilika da potpuno prelome meč. Međutim, niko osim Muse nije mogao da pogodi ni bazen, ali su maksimalno forsirali šut i Olimpija se potom bez problema trojkom Špana na dvije minute do kraja vratila na minus jedan, 59:60.

Do kraja meča još dosta uzbuđenja. Hrvatski tim je lošim reakcijama konstantno vraćao Olimpiju u igru. Musa je promašio šut za siguran trijumf, a Olimpija je imala 10 sekundi za šut za pobjedu.

Međutim, nisu uspjeli, ali je Krušlin promašio dva bacanja, Stipanović pravi ličnu i Olimpija je dobila šansu da sa linije bacanja dođe u vodstvo. Morgan je oba puta pogodio za prednost domaćeg tima od 65:64 na tri sekunde do kraja.

Lopta je potom došla u ruke Ukića. Međutim, ovaj već godinama ne pogađa ništa, pa tako nije ni večeras pobjednički šut i Cedevita je poražena u važnoj utakmici.

Džanan Musa je odigrao zaista fantastičnu partiju. Ubacio je 24 poena za 29 minuta na parketu, dok je Andrija Stipanović ubacio dva poena. Kod Olimpije Hrovat je ubacio 12 poena.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.