x

Švicarac priznao

Federer: Plakao sam poslije poraza od Đokovića na Wimbledonu

Legendarni švicarski teniser Roger Federer priznao je da je plakao poslije posljednjeg poraza na Wimbledonu od Novaka Đokovića.

Roger je u finalu Wimbledona protiv Novaka ovog ljeta imao dvije meč lopte, ali ipak nije uspio pobijediti prvog tenisera svijeta i ostao je bez devete titule na Wimbledonu.

Federer se suzdržao od suza prilikom dodjele nagrada, ali ipak nije mogao izdržati i u svlačionici.

"Posljednji put kada sam plakao? Prije dva meseca na Wimbledonu. Na terenu i na dodjeli pehara sam suzdržavao suze. Onda sam došao u svlačionicu i na prvi komentar tipa ‘nisi imao sreće, bio si tako blizu‘… Tu sam se slomio i pustio koju suzu", rekao je Roger.

Podsjetimo, 38-godišnji teniser je prije nekoliko dana poručio da će igrati i sljedeći Wimbledon, a poslije toga ko zna...

"Odlučio sam da želim igrati do Wimbledona. Trebam prelomiti hoću li učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pričao sam o tome već sa svojim timom i suprugom Mirkom. Donijet ću odluku nakon nekoliko sedmica", kazao je nedavno Roger.

On je osvojio do sada 20 Grand Slam titula i još uvijek je lider na vječnoj listi. Ipak, Nadal i Đoković su se opasno približili.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.