x

AKTUELNI REKORDER

Federer se vraća na Vimbldon, dobio rekordnu novčanu ponudu

Bilo bi zanimljivo slušati kako Federer prenosi mečeve Rafaele Nadala ili Novaka Đokovića

Rodžer Federer bi se mogao vratiti još jednom na terene "Ol Ingland kluba".

Ovog puta ne kao teniser, već u potpuno novoj ulozi.

Aktuelni rekorder Vimbldona sa osam trofeja vrlo je brzo dogovora sa BBC da postane komentator u toku turnira. U penziju je poslije 22 godine otišla legendarna Su Barker, Boris Beker vjerovatno neće dobiti novu ponudu nakon zatvorske kazne, pa su sa vrha BBC odlučili da pokušaju da završe najveće moguće ime.

Dio emisije

Federer bi trebalo da prenosi mečeve, ali i da bude dio emisije koja bi podsjećala na čuveni „Top Gear“ jer bi bila nešto slobodnija nego što je to BBC običaj.

Kako bi došlo do dogovora u priču se uključio i ESPN jer Federer traži dosta novca, a po nekim procjenama bi mogao da postane i rekorder. Jedna od voditeljica koja trenutno radi Kler Bolding zarađuje oko 250.000 eura, a očekuje se da Federer tu cifru premaši.

Federer je tokom Lejver kupa najavio ovu mogućnost i pojasnio da ne želi da se izoluje od tenisa kao što je to u jednom trenutku uradio Bjorn Borg.

Hoće li Đoković izjednačiti rekord

- Mogu da zamislim da komentarišem mečeve i tako nešto vratim tenisu. Nekada gledam mečeve mnogo više zbog komentatora nego zbog same igre - rekao je jednom prilikom Federer.

Biće zanimljivo slušati kako Federer prenosi mečeve Rafaele Nadala, ali u prvom redu Novaka Đokovića koji bi već na sljedećem Vimbldonu mogao da izjednači njegov rekord po broju titula na ovom turniru.

To bi ujedno značilo da će Federer biti prisutan ukoliko Đoković izjednači rekord, baš kao što je Pit Sampras bio na „Centralnom terenu“ kada je Švajcarac rušio njegov najbolji učinak na travnatom terenu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.