x

Nazadovao na novoj ATP listi

Federer više nije u TOP 10 tenisera svijeta i pitanje je da li će više ikada biti

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer po prvi put se nakon januara 2017. godine ne nalazi u TOP 10 na ATP listi.

Švicarski teniser se ove sezone nije previše naigrao na turnirima što je rezultiralo nešto lošijim učinkom na ATP listi.

Federer je prema najnovijoj listi pao na 11. mjesto najboljih tenisera svijeta, te se prvi put nakon januara 2017. godine desilo da Švicarac nije među deset najboljih tenisera na svijetu.


Ove sezone Federer je odigrao svega 13 mečeva, te su ga povrede spriječile da nastupi na više turnira.

Federer je iz TOP 10 ispao prvi put 2016. godine, ali nakon što je pauzirao zbog operacije koljena. No, tada se ekspresno vratio u sami vrh liste, ali sada je pitanje da li ćemo više ovog 40-godišnjaka gledati među TOP 10 tenisera svijeta.


Prvo mjesto na ATP listi još uvijek drži Novak Đoković kojeg Daniil Medvedev nije uspio da prestigne. U TOP 10 su još Tsitsipas, Zverev, Nadal, Rublev, Berretini, Thiem, Ruud i Hurkacz.

Što se tiče bh. tenisera najbolje rangiran je Damir Džumhur koji se nalazi na 137. mjestu i nazadovao je tri mjesta. Mirza Bašić je napredovao 13 pozicija i sada je 255. teniser na svijetu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.