x

FEJSBUK UVEO NAJVEĆU PROMJENU IKADA: Uskoro će vam stići ova poruka i neće vam se svidjeti šta u njoj piše!

Iz sjedišta najpopularnije svjetske društvene mreže je svim korisnicima sinoć stiglo neočekivano obavještenje - sve stranice na ovoj mreži premiještaju se u zasebni ``njuzfid`` poznat kao ``Explore Feed`` što je uzrokovalo mnoštvo zabrinutih pitanja, prvenstveno vlasnika stranica koji su na istim zasnovali čitav sistem poslovnog djelovanja.

To znači da ćete od sada kada se ulogujete na svoj profil imati dvije liste - jednu u kojoj ćete vidjeti samo ono što objavljuju vaši prijatelji i drugu u kojoj ćete moći da listate sve ostale stranice - od medijskih, markentiških pa sve do modnih, šaljivih...

 

Ova odluka je podigla ogromnu prašinu u svijetu budući da je Fejsbuk ranije najavljivao da će posebni njuzfid koji je tiho aktiviran prije nekoliko nedjelja zapravo obuhvatati samo nove stranice koje prethodno niste lajkovali.

 

Ipak danas je postalo jasno da će obuhvatati apsolutno sve.

 

Mala raketa koja se koristi kao ikonica Explore feed opcije već je postala simbol straha marketinških stručnjaka jer se gotovo svi slažu u prognozama da će korisnicima biti teško da se naviknu na promjene, ako se uopšte budu navikavali. Gotovo tradicionalno Fejsbuk je pokrenuo ogromnu promjenu bez da je razradio, pa će vam se tako i u običnom i u ovom alternativnom njuzfidu pojavljivati postovi stari i po nekoliko nedjelja bez nekog posebnog reda i poretka.

 

Gotovo svi kritičari se slažu da je jasno da je kompanija odradila promjenu kako bi uzela više para. Nije tačno da ćete u svom njuzfidu vidjeti samo postove prijatelja - vidjećete i sve postove onih koji za to plate.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.