x

NBA LIGA

Fenomenalne partije Embida i Dončića nedovoljne njihovim ekipama, Nurkić nije igrao

Od igrača sa naših prostora sinoć je igrao Nikola Vučević koji je u ubjedljivoj pobjedi Čikaga u Portlandu upisao dabl-dabl učinak


Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa nisu uspjeli da dođu do pobjede protiv Golden Stejta na gostovanju, uprkos nekim magičnim brojkama koje je još jednom u nizu prikazao Džoel Embid. Glavni kandidat u trci za MVP-ja zajedno sa našim Nikolom Jokićem odigrao je još jednu brutalnu partiju - 120:112.

On je meč završio sa čak 46 postignutih poena, a osim toga uhvatio je devet skokova i podijelio osam asistencija i sve to za 38 minuta provedenih na terenu. Uputio je 23 šuta iz igre od kojih je 13 bilo precizno, dok je za tri imao 1/5, a šutirao je i vrtoglava 22 penala od kojih je pogodio 19.

Međutim, na drugoj strani su isto tako odlični bili Džordan Pul koji je vodio Ratnike sa 33 poena, zajedno sa već standardno dobrim Stefom Karijem koji je završio na prosjeku od 29 poena uz osam skokova i tri podijeljene asistencije.

Meč je prelomljen u posljednjoj četvrtini koju je Filadelfija odigrala katastrofalno u odbrani. Golden Stejt je ubacio 41 poen naspram svega 24 koliko je dala Filadelfija, pa je došlo do velikog zaokreta i pobjeda je ostala u Kaliforniji.

Dončić odličan u porazu

Odličnu partiju ponovo je pružio i Luka Dončić, koji je imao dabl-dabl u meču Dalasa protiv Šarlota kod kuće, ali je njegov tim doživio šokantan poraz koji bi na kraju mogao da ih košta plej-of mjesta - 109:117.

Slovenac je imao učinak od 34 poena uz 10 skokova i osam asistencija i bio je veoma dobar, ali su Maveriksi uspjeli da izgube od drugog najgoreg tima lige pred domaćim navijačima.

Presudno je bilo to što su gosti tokom prvog poluvremena stekli ogroman plus koji u nastavku Dalas jednostavno nije mogao da nadoknaditi.

Vučević dobra partija

Od igrača sa naših prostora je sinoć igrao i Nikola Vučević koji je u ubjedljivoj pobjedi Čikaga u Portlandu također upisao dabl-dabl učinak, dok reprezentativac BiH Jusuf Nurkić nije nastupio.

Crnogorski košarkaš je meč završio sa 23 poena i 15 skokova, a podijelio je i četiri asistencije za oko 30 minuta provedenih na terenu. Uz njega je u timu Čikaga dominirao Zek Levin sa 33 poena, dok je Šarp na drugoj strani bio najefikasniji sa 24 poena.

Svi rezultati:

Boston - Indijana 120:95

Vašington - San Antonio 136:124

Toronto - Detroit 118:97

Memfis - Hjuston 151:114

Dalas - Šarlot 109:117

Juta - Milvoki 116:144

Golden Stejt - Filadelfija 120:112

Portland - Čikago 96:124

Sakramento - Finiks 135:127

Izvor:  avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.