x

Kraljevi slavili protiv Girone

Fenomenalni Cristiano Ronaldo vodio Real do nove pobjede

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su na Santiago Bernabeu Gironu sa 6:3 u okviru 29. kola španske La Lige.

Bila je ovo sjajna utakmica u kojoj je gostujuća ekipa pokazala da nije slučajno na sedmoj poziciji na tabeli, ali Cristiano Ronaldo je ipak bio previše dobro raspoložen da bi bilo šta prepustio slučaju.


Kraljevi su poveli nakon samo 11 minuta, a strijelac je nakon asistencije Tonija Kroosa bio Cristiano Ronaldo. Već sredinom prvog poluvremena gosti stižu do izjednačenja, a strijelac gola bio je Stuani. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je viđena prava golijada. prvo je Real u 47. minuti preko Cristiana Ronalda stigao do nove prednosti, da bi samo 12 minuta kasnije Lucas postigao novi gol kojim su domaći stigli do 3:1. Ronaldo je ovog puta bio asistent.


Pet minuta nakon toga Ronaldo je kompletirao hat-trick i bilo je 4:1 za Real. Gosti se koliko-toliko u igru vraćaju u 67. minuti kada Stuani postiže novi gol, ali Gareth Bale nešto kasnije definitivno riješava pitanje pobjednika. Do kraja su viđena još dva gola. Za goste je pogodio Juanpe u 88. minuti, a za domaće ponovo Cristiano Ronaldo u sudijskoj nadoknadi vremena.

Kraljevi sada imaju samo četiri boda manje od Atletico Madrida i nalaze se na 3. poziciji, dok je Girona ostala na 7. poziciji sa 43 boda.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.