x

NBA

Fenomenalni LeBron srušio Boston i donio pobjedu Cavsima, sedmi meč odlučuje finalistu

Cleveland Cavaliersi su na krilima fenomenalnog LeBrona Jamesa srušili Boston Celticse (109:99) na domaćem terenu te izborili majstoricu u finalu Istočne konferencije NBA lige.

Celticsi su bili na korak do finala NBA lige pošto su u ovaj meč ušli s prednošću od 3:2 u seriji, ali "rampu" im je spustio LeBron James.


Boston je bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine imao je prednost od pet poena razlike, a Cavsi su bili u brigama pošto je Kevin Love zbog potresa mozga morao napustiti parket i više se nije vraćao u igru.


Brige Cavsa otjerao je sjajni James koji je režirao preokret tako da su Cavsi nakon poluvremena imali višak od 11 poena (54:43).


U prvom poluvremenu James je ubacio 25 poena, a ogromnu ulogu odigrao je s dvije uzastopne trojke pred kraj meča kada je potvrdio pobjedu svog tima.


James je meč završio s 46 poena, 11 skokova i devet asistencija. Ovo je bio njegov meč s najviše poena u mečevima play-offa ove sezone, a samo tri poena su ga dijelila od njegovog ličnog rekorda u svim njegovim mečevima u koje je igrao play-offu.


Uz Jamesa, kod Cavsa se istakao Hill koji je meč okončao s 20 poena, dok su na drugoj strani Rozier i Brown ubacili 28, odnosno 27 poena.


Sedmi i ujedno odlučujući meč ove serije igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak kada će se znati ko će putovati u finale NBA lige gdje će još igrati Golden State Warriorsi ili Houston Rocketsi (Rocketsi vode 3:2 u seriji).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.