x

Ferarijev ples pred 268.000 gledalaca

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel trijumfovao je danas na Velikoj nagradi Singapura, pošto je sa prednošću od više od dva i po sekunda ostavio iza sebe timskog kolegu Šarla Leklera i rivala iz Red Bula Maksa Ferstapena.

Bila je to 54. pobjeda u karijeri, a peta u Singapuru njemačkog vozača, koji je posljednji put slavio u najbržem cirkusu na svijetu još u Belgiji prošle godine.

"Posljednje sedmice su bile teške za mene, ali imao sam podršku i ljudi su vjerovali u mene. Srećan sam, kako zbog sebe, tako zbog prva dva mjesta ekipe", kazao je Fetel.

Prije trke već viđeni pobjednik Luis Hamilton je završio na četvrtom mjestu, a njegov klupski kolega Valteri Botas je bio peti. Nakon brzih staza u Belgiji i Italiji, očekivalo se da će Mercedes biti dominantan u Singapuru jer su do sada bili mnogo brži na tehnički zahtjevnijim pistama, ali poboljšanja koja je italijanski tim spremio za ovu trku su sve iznenadila.

Osvajače bodova su zatvorili Aleksandar Albon (Red Bul) Lando Noris (Meklaren), Pjer Gasli (Toro Roso), Niko Hulkenberg (Reno) i Antonio Đovinaci (Alfa Rome), kojem je to bio četvrti bod u sezoni. Đovinaci je čak bio i vodeći tokom četiri kruga trke, ali samo zato što su svi ostali bili u boksu na zamjeni pneumatika.

Trku je obilježio i svojevrsni sukob dvojice timskih kolega iz Ferarija, a Fetel je do trijumfa došao pošto je "isjekao" Leklera, koji je bio vidno nezadovoljan takvim razvojem događaja. Mladi vozač iz Monaka koji je slavio na prethodne dvije trke nije bio ni zadovoljan strategijom Ferarija da prvo u boks pozove Nijemca, a ne njega. Fetel je zahvaljujući tome izbio na čelo, dok se Lekler iz boksa vratio na drugu poziciju.

Iako je teško preticati u gradskim trkama, toga ovog puta nije nedostajalo u Singapuru. Viđeno je dosta borbi, "potpisivanja na zid", probušenih guma i polomljenih krila, a ovu fantastičnu trkačku predstavu, koja će biti upamćena i kao jedna od rijetkih u kojoj Mercedesa nema na pobjedničkom postolju, uživo je vidjelo čak 268.000 ljudi.

Vozači

Luis Hamilton - 296 

Valteri Botas - 231

Šarl Lekler - 200

Maks Ferstapen - 200

Sebastijan Fetel - 194


Timovi

Mercedes - 527

Ferari - 394

Red Bul - 289

Meklaren - 89

Reno - 67


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.