x

Ferrari dobio novog šefa!

Frederic Vasseur postat će novi Ferrarijev šef F1 momčadi nakon što je Mattia Binotto odlučio napustiti kompaniju čime će najuspješnija momčad u povijesti Formule 1 od januara dobiti novoga vodećeg čovjeka.

Binotto je gotovo 30 godina bio član Ferrarijeve F1 momčadi i napredovao putem različitih tehničkih uloga do pozicije šefa momčadi koju je preuzeo početkom 2019., ali presudili su mu slabi rezultati u sezoni koju je Ferrari započeo s najboljim bolidom, piše MAXF1.net.

Njegovo će mjesto zauzeti dosadašnji šef Alfa Romeove F1 momčadi Frederic Vasseur koji je prije te uloge bio šef Renaultove F1 momčadi, ali se razišao s vodstvom francuske momčadi zbog neslaganja oko načina vođenja.


“Istinski sam oduševljen i počašćen što mogu preuzeti vodstvo Scuderije Ferrari kao šef momčadi,” rekao je Vasseur.

“Kao netko tko je oduvijek gajio životnu strast prema motosportu, Ferrari mi je uvijek predstavljao sam vrh svijeta utrka.”


“Veselim se što ću raditi s talentiranom i istinski strastvenom momčadi u Maranellu kako bismo odali počast povijesti i naslijeđu Scuderije i isporučili rezultate našim Tifosima diljem svijeta.”

“Drago nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Fredu Vasseuru u Ferrari kao našem voditelju tima,” dodao je izvršni direktor Ferrarija Benedetto Vigna.


“Tijekom svoje karijere uspješno je kombinirao svoje tehničke snage kao školovani inženjer s dosljednom sposobnošću da izvuče najbolje iz svojih vozača i timova. Ovaj pristup i njegovo vodstvo su ono što nam je potrebno kako bismo gurnuli Ferrari naprijed s novom energijom.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.