x

Ferrari i Aston Martin također optuženi za muljanje s ekologijom!

Kao da nam već nije dosta afera i aferica u autoindustriji, opet je nova na pomolu. Ipak, za Ferrarija i Aston Martina ovo je obična sitnica.

Sigurno vičete u sebi: “Pa zar se i njima to dešava?” Ipak, stvar nije tako dramatična. S obzirom na mali broj vozila koje su proizvele ove dvije tvornice snova, mogli bi reći da ove kazne neće napraviti niti najmanje udubljenje na njihovim bankovnim računima.

 

Tako Autonews Europa piše da će Ferrari iskeširati 3 120 372 kuna, dok će Aston Martin olakšati svoj račun za samo 276 287 kuna. Sve će se to brzo nadomjestiti jednim prodanim Vanquishom ili F12 Berlinettom, tako da se “velike glave” ne moraju jako brinuti zbog ovih kazni.

 

U izvješću objavljenom od strane Europske agencije za okoliš, otkriva se da su novi automobili prodani u EU 2015. godine emitirali u prosjeku 119,5 grama CO2 po kilometru, što je 8% ispod granice od 130g/km određene za 2015. godinu.

 

Između ostalog, četiri velike tvrtke su istaknute da trebaju ubrzati smanjenje svojih emisija štetnih plinova ako žele postići zadani cilj za 2020/21.godinu. Te tvrtke su Opel, Ford, BMW i Fiat-Chrysler. S druge strane, Renault, Citroen, Peugeot i Toyota su već blizu postizanja svojih ciljeva za 2021. godinu.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.