x

Ferrari objavio kada će predstaviti bolid kodnog imena 675

Drugoplasirana momčad ovogodišnjega F1 prvenstva Ferrari druga je po redu objavila datum predstavljanja svoga bolida za 2023. koji nosi kodno ime 675 i s kojim se nadaju osvojiti prvi naslov od 2008.

Ferrari je 2022. ostvario prvu pobjedu još od 2019. godine i to već na prvoj utrci sezone u Bahrainu, ali posljednju pobjedu u sezoni ostvarili su u sedmom mjesecu zahvaljujući Leclercovoj sjajnoj vožnji u Austriji, donosi MAXf1.net.

Ostatak sezone pripao je Red Bullu i u manjoj mjeri Mercedesu koji se vratio nakon katastrofalnoga početka sezone i ostvario prvu i jedinu pobjedu sezone u Brazilu.


Uoči nove sezone Ferrari će imati novoga šefa momčadi u vidu Frederica Vasseura koji će naslijediti Mattiju Binotta, a vozačka postava ostat će ista treću godinu zaredom.

“Četrnaesti februar bit će poseban dan za ljubitelje… Scuderije, čiji će bolid za 2023. biti lansiran na Valentinovo,” stoji u priopćenju iz Ferrarija.


“Zasad se projekt zove 675, a službeno ime bit će objavljeno kasnije. Novi bolid sudjelovat će u 73. sezoni F1 prvenstva.”

“Treću godinu zaredom, vozačke dužnosti pripast će Charlesu Leclercu i Carlosu Sainzu.”


Ferrari je druga momčad nakon Aston Martina koja je objavila datum predstavljanja novoga bolida, a britanska momčad predstavljanje je zakazala za 13. veljače.

Predsezonski test održat će se 23.-25. veljače u Bahrainu, a na istoj stazi održat će se i prva utrka sezone (3.-5.3.).


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.