x

Ferrari očekuje super tijesnu borbu sa McLarenom

Vozač Ferrarija, Carlos Sainz očekuje da će biti super tijesna borba između njih i ekipe iz Wokinga, unatoč tome što su prikazali mnogo bolje performanse u Meksiku, dok Leclerc dodaje da će pobijediti ekipa koja napravi manje grešaka.

Talijanska momčad je zauzela peto i šesto mjesto na Autodromu Hermanos Rodrigez, dok je McLaren osvojio tek 10. zahvaljujući Landu Norisu, a izgledi Daniela Rikarda za osvajanje bodova su nestali u prvom zavoju.

Ferariju je ovakvim nastupom uspio da preskoči McLaren u borbi za treće mjesto u prvenstvu konstruktora i ostvari prednost od 13,5 bodova.

No, usprkos nedavnoj formi Ferrarija, koji je završio ispred McLarena na prethodne tri utrke zaredom, otkako su donijeli novu pogonsku jedinicu, njihovi vozači su oprezni jer smatraju da će biti tijesna borba.

"Mislim da će biti super tijesno do kraja", rekao je Sainz.


"Uglavnom to je zato što ako vam dam primjer Meksika u prvom krugu, Daniel je bio ispred nas i to je činjenica tako da je McLaren u mješavini svakog vikenda", dodao je.

"Nakon toga, imao je incident, ali do prvog zavoja ispred dva Ferrarija je bio McLaren. Imaju svoje prednosti, imaju jako dobre startove, imaju bolid koji je jako dobar u brzim zavojima".

"U sektoru dva (Meksiko) su bili su izuzetno jaki kada smo gledali podatke, tako da čim krenemo na staze koje su više povoljno za njih poput Monze ili Sočija, gdje su bili miljama ispred, onda će ih biti teško pobijediti".

"Ono što nam je nova pogonska jedinica omogućila je da nas drži u miksu na svakoj stazi i da se dobro borimo, a u ovom trenutku tu borbu dobro provodimo, a sada smo konačno ispred njih u prvenstvu", kaže Sainz.


Španjolčev timski kolega Šarl Lekler vjeruje da će manje pogrešaka, a ne performanse, vjerovatno odrediti ishod borbe za treće mjesto.

"Mi smo jako, vrlo blisko usklađeni i možda će biti utrka u kojima smo mi malo ispred, a neke druge u kojima su oni malo ispred, ali mislim da to neće napraviti razliku", smatra Monežanin.

"Pobijedit će onaj koji napravi manje velikih grešaka. Meksiko je bio dobar primjer za to. Iskoristili smo veliku priliku jer su oba McLarena poprilično zaostala. Uspjeli smo osvojiti dosta bodova, što je važan trenutak za treće mjesto u prvenstvu", zaključio je Lekler.


(F1Racing.BIH)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.