x

Zna se koje prva želja

Ferrari potvrdio da Vettel odlazi, a sada pravi senzaciju koja će uzdrmati Formulu 1

Sebastian Vettel će na kraju ove sezone napustiti Ferrari nakon što se nisu uspjeli dogovoriti oko novog ugovora.

Pregovori Ferrarija i Vettela traju još od prošle godine i činilo se da će njemački vozač ostati u ovom timu, ali od toga neće biti ništa. Ferrari je jutros potvrdio da do dogovora nije došlo, te da će Vettel na kraju ove godine napustiti italijanski tim.

Vettel je u Ferrari stigao 2015. godine i očekivalo se da će vratiti ovaj tim na tron, ali se to nije desilo. Nijemcu nije išlo baš kako je očekivao i očito je odlučio da se okuša u nekom drugom timu.

Odlazak Vettela postavlja pitanje ko će doći umjesto njega u Ferrari. Već se špekuliše da ovaj tim želi Carlosa Sainza ili Daniela Ricciarda, ali pojavila se i zanimljiva vijest.

Naime, engleski mediji prenose da bi u Ferrari mogao doći Lewis Hamilton što bi zaista bila senzacija. Hamilton već godinama dominira u bolidu Mercedesa, ali Ferrari bi mu bio sigurno najveći izazov koji može da dobije.

I nedavno se špekulisalo da Hamilton želi doći u Ferrari, ali je on tada demantovao te navode i poručio je da ostaje u Mercedesu. No, kako mnogi kažu gdje ima dima ima i vatre.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.