x

Ferrari priznao: Prodali smo lažnjak Red Bullu

Charles Leclerc i Mattia Binotto otkrili su da je poruka koju je Leclerc dobio putem radio komunikacije bila lažna kako bi Red Bull namamili da pozovu Sergija Pereza u boks i da su od početka planirali strategiju jednoga ulaska...

Leclerc je u prvoj dionici od vodećih vozača ostao najduže na stazi što mu je pomoglo da ima nešto kraću drugu i posljednju dionicu na hard gumama, ali dok je sustizao Pereza u Red Bullu Ferrari je uspio natjerati Red Bull da pomisle da će ići još jednom u boks.

U 33. krugu Ferrari je Leclercu poručio da ‘napravi suprotno od Red Bulla’ odnosno da uđe u boks ako Perez ne uđe i da ne uđe u boks ako Perez uđe.

Lažna radio poruka bila je učinkovita jer je Perez ušao u boks i morao juriti Ferrarijevoga vozača do kraja utrke, a iako mu je došao na manje od dvije sekunde nije se dovoljno približio da bi lansirao napad.


Leclercu je drugo mjesto ispred Pereza bilo dovoljno da ostvari drugo mjesto u poretku vozača budući da su uoči Abu Dhabija bili bodovno izjednačeni tako da su prva dva mjesta u poretku vozača opet ostala nedostižna za Red Bull, kao i u godinama Vettelove dominacije.

“Moram reći da je sve što smo napravili bilo točno ono što smo htjeli”, rekao je Leclerc nakon utrke za Sky Sports.

“Planirali smo to prije, krugove u kojima smo, to sad mogu reći, prodali lažnjak i natjerali ga da pomisli da ćemo učiniti suprotno od njega. Zagrizao je i otišao drugi puta u boks. Tako da smo sve savršeno odradili, ponosan sam na našu izvedbu.”


Binotto je potvrdio Leclercove tvrdnje i sretan je što je strategija bila ključna u borbi za drugo mjesto nakon brojnih strateških pogrešaka tijekom sezone koje su bile pod velikim udarom kritika.

“Mislim da je lažna poruka za Red Bull bila fantastična odluka iz boksa”, rekao je Binotto.

“Sjajno je za momčad i sjajno je za stratege, sjajno je imati solidan trkaći vikend ovoga vikenda. Mislim da su drugo mjesto i drugo mjesto [u oba poretka] realni pokazatelji cijele sezone, ne samo danas. Ali danas smo sigurno odradili pravi posao.”

“Lažni poziv u boks prema Red Bullu bio je pravi potez. Sretan sam zbog momčadi. Kad Ferrari radi pogreške uvijek je puno kritika, ali znam da ovi dečki mogu raditi i jako dobro.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.