x

Mladi vozač

Ferrari spreman zamijeniti Raikkonena Leclercom

Ferrari je spreman da svog vozača Kimija Raikkonena naredne sezone zamijeni mladom zvijezdom Charlesom Leclercom.

Kako piše Motorsport.com, Raikkonen u oktobru puni 39 godina, a prošle godine je potpisao jednogodišnje produženje ugovora s talijanskim timom. Međutim, predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne je u decembru izjavio da Raikkonen treba biti konstantniji te da mu je aktuelna sezona posljednja šansa da "pronađe pravi ključ".

Raikkonen je bio dobar na početku sezone, triput se našao na podiju u prve četiri utrke te je bio mnogo bliži Sebastianu Vettelu u odnosu na prethodne sezone, međutim, do podija nije stigao na prošle dvije utrke vožene u Monacu i Kanadi, dok je Vettel upisao drugo mjesto i pobjedu te poveo u ukupnom poretku vozača.


U Ferrariju su navodno razmišljali da Raikkonena zamijene aktuelnim vozačem Red Bulla Danielom Ricciardom, kojem ugovor ističe na kraju ove godine. Međutim, odlučeno je da bi on bio preskup u poređenju s aktuelnom Vettelovom platom.


Stoga je preostao izbor između Raikkonena, koji je još uvijek posljednji Ferrarijev šampion, ali koji u ovoj sezoni još čeka pobjedu na utrci od povratka u tim 2014. godine te Leclerca, mladog vozača koji vozi prvu sezonu u Formuli 1 u bolidu Saubera. Dvadesetogodišnji Leclerc je osvojio bodove u tri od četiri posljednje utrke te je bolji od iskusnijeg timskog kolege Marcusa Ericssona.






Konačna odluka još uvijek nije donesena, ali je Ferrari sve bliže tome da na Raikkonenovo mjesto postavi Leclerca.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.