x

FINALE LIGE PRVAKA U SUBOTU NA OBN-u!

U subotu 26. maja/svibnja od 21 sat odigrat će se najiščekivanija utakmica ove sezone, finale Lige prvaka. OBN TV će izravno prenositi meč iz Kijeva, sa Olimpijskoh stadiona kapaciteta 70.050 mjesta. Snage će odmjeriti dvostruki uzastopni prvak Europe Real Madrid i engleski div Liverpool. 

Prema kladionicama, favorit je madridski Real. Neke od uglednijih stranih kladioničarskih kuća procijenili su da je razlika čak i jedan indeksni poen. Real je rekorder Kupa/Lige prvaka s 15 finala i 12 trofeja, dok je Liverpool sedam puta bio u finalu i pet puta pobijedio. Od zadnjih 18 europskih trofeja, Španjolci su osvojili - 17! No, kladionice i statistika su jedno, a 90 minuta nogometa nešto sasvim drugo. Po svim parametrima igre očekuje nas sjajna utakmica. Moguće je da će biti i kiša pogodaka jer na putu do finala i jedni i drugi primali su više od gola po susretu, ali su i efikasni u napadu. Real je dominantniji u veznom redu, obje obrane su sklone kiksevima, a napad je ubitačan na obje strane. Svi se zbog toga pitaju: Hoće li ova prevaga u vezi odlučiti susret? Nijedan tim se nije pokazao uspješnim u domaćim prvenstvima, tako da će vjerojatno tamo treneri tražiti neke „rupe u programu“ koje su pronašli timovi iz Engleske, odnosno Španjolske. Tko bude mudriji, strpljiviji i bolji u obrani dobit će ovo finale. Jedna od ključnih borbi odvijat će se ne relaciji Marcelo – Salah, prognoziraju analitičari UEFA-e.

Iz UEFA-e su pripremili i specijalni program koji će biti prikazan i na OBN-u. Spektakl će otvoriti globalno poznati 2Cellos koji će izvesti himnu Lige prvaka, utakmicu će suditi Srpski sudac Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima, a utakmicu će gledati više od 300 milijuna gledatelja širom svijeta.

Program će na OBN-u početi specijalnom emisijom već u 20 sati, uz goste i analize, a u studiju će biti Adrijana Kurtišaj, Adis Hadžić i Sabahudin Vugdalić.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.