x

GENERALNI SPONZOR

FK Sarajevo potpisao novi ugovor sa Turkish Airlinesom

U prostorijama FK Sarajevo svečano je potpisan trogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu između Fudbalskog kluba Sarajevo i kompanije Turkish Airlines.

Partnerstvo između bordo kluba i kompanije Turkish Airlines uključuje brojne zajedničke aktivnosti koje će se realizovati kroz saradnju, a s ciljem ostvarivanja boljih poslovnih rezultata i jačanju odnosa dva brenda. S ovim potpisivanjem ugovora, kompanija Turkish Airlines ostaje dio Bordo porodice.

Ajla Alimanović, direktorica FK Sarajevo, izrazila je zadovoljstvo sklapanjem višegodišnje saradnje sa poznatom turskom avio kompanijom:

"Danas je poseban dan za FK Sarajevo. Sretna sam što baš u oktobru, kada naš klub obilježava svoj 76. rođendan, nastavljamo saradnju sa kompanijom Turkish Airlines, koja je zadržala poziciju generalnog sponzora našeg kluba".


Ona je podsjetila da je prvi ugovor potpisan 2015. godine, te da je ponosna na to što je klub na čelu sa postojećim rukovodstvom, zadržao povjerenje kompanije Turkish Airlines.

"Željela bih istaknuti da kroz ovu saradnju i aktivnosti koje ćemo realizovati tokom naredne tri godine, naš klub će nastojati opravdati povjerenje kroz realizaciju poslovno marketinških aktivnosti. Želimo da kroz sport i Sarajevo, kroz našu saradnju sa kompanijom Turkish Airlines, posebno istaknemo i njegujemo naš prijateljski odnos Turskom. Hvala Vam što ste dio Bordo porodice", kazala je direktorica FK Sarajevo.


Svoje zadovoljstvo nije krila predstavnica kompanije Turkish Airlines, vd direktorice Sevcen Bicer.

"Fudbalski klub Sarajevo je jedan od najvećih sportskih brendova ove države. On nosi naziv glavnog grada. Sarajevo je poseban grad, historijsko, kulturno i ekonomski. Fudbalski Klub Sarajevo je također poseban klub koji je više od fudbalskog kluba. Sretna sam što danas nastavljamo biti dio Bordo porodice. Sport je najbolji ambasador, a naša kompanija daje veliku pažnju sportu i zbog toga mi je drago što ćemo biti uz Sarajevo", rekla je Bicer.

Turkish Airlines će naredne tri godine biti na prednjoj strani Bordo dresa.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.