x

FK Borac slavio

FK Zvijezda 09 promašivao, pa ih Stojan Vranješ kaznio

Borac je u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjaluci savladao Zvijezdu 09 rezultatom 1:0.

Gosti su odigrali dosta dobar meč. Imalu su bolje šanse, ali iz Banja Luke odlaze poraženi.

Odlično prvo poluvrijeme mogli smo gledati na gradskom stadionu u Banjaluci, a Zvijezda 09 je bila opasniji tim.

Prijetili su gosti na otvaranju preko Đelmića, a iako je Borac kontrolisao igru većim dijelom prvog poluvremena u 18. minuti gosti stvaraju veliku šansu.Stjepanović je izašao sam pred Lučića, koji sjajno brani.

Terensku inicijativu Borac je iskoristio u 24. minuti. Nakon kornera 16-godišnji golman gostiju Manojlović ide u prazno, Stojan Vranješ to koristi i pogađa mrežu Zvijezde za 1:0.

Gosti iz Etno sela Stanišići su bili opasniji do kraja prvog dijela meča i imali su nekoliko zaista sjajnih šansi da dođu do pogotka. Prvo je nakon kornera Vojinović šutirao, lopta je izbačena sa gol-linije, da bi zatim u 34. minuti Predragović izašao sam na gol, ali pogađa samo spoljni dio mreže.

Do kraja prvog poluvremena vrijedi izdvojiti još samo šut Vranješa, Manojlović lagano brani i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.


Drugo poluvrijeme otvoreno je dobrim pokušajem Vranješa, lopta je otišla preko gola, a zatim je uslijedio period poprilično nezanimljive igre.

Ipak, u finišu meča Zvijezda 09 je imala još jednu sjajnu šansu. Vojinović je opalio po lopti, a Lučić je izvadio ispod prečke.

Ostalo je do kraja 1:0 za Borac koji je upisao prvu pobjedu u sezoni, dok je Zvijezdi ovo i drugi poraz.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.