x

Flasteri maske za oči – proizvod koji ćete obožavati

U beauty industriji mnogo je proizvoda koji nam mogu pomoći da riješimo problem koji imamo u kratkom periodu. Među njima su i flasteri za “fleke” ispod očiju, kojima je potrebno bukvalno 20 minuta da se koža oko njih obnovi, riješi tamnih kolutova, kao i da se sakriju male bore.

Tako barem tvrde proizvođači, a šta su flasteri u obliku maske za oči i kako djeluju pročitajte u nastavku…

Šta su flasteri – maske za oči?

Flasteri su male maske od specijalne tkanine ili hidrogela. I jedni i drugi zasićeni su priličnom količinom korisnih materija, tako da postupci imaju skoro trenutne efekte na koži u području očiju. Svi oni imaju unutrašnju ljepljivu stranu, koja se pričvrsti za lice.


Kakvi flasteri za oči postoje kod nas?

U kozmetičkim radnjama možete pronaći veliki broj flastera s različitim “efektima”. Neki su bolji neki lošijeg kvaliteta, ali se mogu podeliti na:

hranljive – sadrže puno vitamina i minerala, koji se na koži brzo apsorbuju i vraćaju im zdrav i blistav izgled

hidratantne – čine kožu glatkom, odgovaraju tankoj koži i vizuelno sakrivaju bore vidljive ispod očiju

za ublažanje otečenosti – smanjuju oticanje ispod očiju, i zbog toga ih na licu treba držati malo duže od ostalih: od 20 do 30 minuta

restorativne – sadrže kolagen i hijaluronsku kiselinu uz čiju pomoć se brzo izglađuju sitne bore i sprečava pojava novih. Takođe u svom sastavu mogu imati koloidno zlato

protiv starenja – napunjeni su izuzetno korisnim elementima kao što su kolagen, ekstrakti kavijara, peptidi, koenzimi i drugi

Kako se pravilno koriste flasteri za oči?

Flasteri za oči se uglavnom koriste kao i sve ostale maske za lice: tek kada kožu ispod očiju potpuno očistite i osušite na nju pričvrstite flastere. Držite na licu oko 15-20 minuta, zatim ih lagano uklonite jednim laganim pokretom od nosa do ugla očiju. Posle skidanja flastera ne morate da operete kožu, jer proizvod mora da bude potpuno apsorbovan.

Imaju li flasteri za oči efekta?

Različita su iskustva sa ovim proizvodom. Neke korisnice tvrde da zaista pomažu u oslobađanju područja oko očiju od raznih mana, dok druge kažu da je to samo gubljenje novca. Kao i sa svim modernim proizvodima i ovde je ista situacija: vještački proizvodi vjerovatno neće donijeti nikakvu korist, dok proizvodi zasnovani na prirodnim lijekovima zaista mogu biti od koristi.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.