x

Flert vodič: 8 savjeta kako da privučete željenog muškarca

Uprkos onome što nam prikazuju romantični filmovi, flert ne znači da morate da trepćete i smijete se svakoj šali koju osoba koja vas interesuje izgovori. Prema riječima psihologa i autorke knjige The Love Fix, Tare Filds, flert je mnogo manje komplikovan nego što se čini.

Ako flertujete s nekim ko vam se dopada i želite da ga bolje upoznate, ono na šta bi trebalo da se usmjerite jeste da mu date do znanja upravo to, umjesto da pokušavate da ga natjerate da mu se dopadnete.

– Samo želim da stavim do znanja ovoj osobi da me zanima, kažite sebi ovo prije sljedećeg sastanka ili dopisivanja – kaže Tara.

Fokusiranje na to pomoći će vam da uklonite pritisak iz situacije, objašnjava Tara. Nadam se da će vam biti lakše da budete to što jeste. Ako vam se koncept flertovanja i dalje čini pomalo zastrašujućim, to je u redu. Toliko stvari može da vam prođe kroz glavu kad razgovarate s nekim: Da li se previše smijem? Da li imam hranu na zubima? Međutim, kako Tara objašnjava, to su brige koje možete da ostavite iza sebe ako se usredsredite na osam savjeta u nastavku. Oni će vam pomoći da flertujete sa samopouzdanjem koje vam je neophodno.

Flert vodič

1. Zaboravite na unaprijed smišljene odgovore

Pokušajte da budete što više vi i razgovarajte onako kako biste to radili s prijateljem. To je najbolji način da vas neko upozna. Ako se desi da ne kliknete, to je u redu. Ta osoba jednostavno nije bila za vas, objašnjava Filds.

2. Uspostavite kontakt očima

Ovo je jednostavna tehnika, ali jedna od najvažnijih, objašnjava Tara. Gledanje nekoga u oči odličan je način da mu date do znanja da vas interesuje to što priča. Niste sigurni kako to da uradite?

– Gledajte u osobu prirodno, ne izvještačeno ili tako da sve vrijeme razmišljate o flertu – objašnjava Tara. Ne preuveličavajte.

Prema jednom istraživanju, idealno je slijediti pravilo 50/70 koje sugeriše da tokom razgovora morate da imate kontakt očima 50 odsto vremena dok vi pričate i 70 odsto dok slušate. U međuvremenu, možete popiti gutljaj pića ili preći pogledom preko ostatka prostorije. Ovaj balans će pokazati i interesovanje i samopouzdanje.

3. Ne razmišljajte mnogo

Kad imate tremu, mogućnost da budete trapavi ili da se izblamirate uvećava se. Ali ne opterećujte se time. Ako prolijete malo vina po majici tokom sastanka, nakon što ga očistite, umjesto da pričate o tome šta se desilo, pokušajte da kažete nešto šarmantno poput: „Eto šta bude kad se sredim za tebe”.

– Vi zapravo još uvijek ne poznajete tu drugu osobu u tom trenutku, pa zašto biste se brinuli oko nepotrebnih stvari – kaže Tara. Vjerovatno je i on povremeno nespretan.

4. Pohvalite ga

Ovo nekad može biti teško. Kada dajete iskren kompliment, on zahtijeva ranjivost, on direktno stavlja do znanja šta osjećate po pitanju njegovog izgleda, ličnosti, odjeće itd. Čak i ako se malo osjećate nervozno zbog ovoga, velike su šanse da će poštovati vaše ljubazne riječi i vašu autentičnost, kaže Tara.

5. Koristite ambijent

Kada, i ako, dođete do neprijatne tišine u razgovoru, obratite pažnju na okolinu, sigurno ćete naći nešto što će vas podstaći na razgovor ili komentar. I tako ćete saznati nešto o sagovorniku.

6. Postavljajte pitanja

Pamtite određene stvari o toj osobi dok razgovarate i postavljajte pitanja. Ako ste razgovarali s njim prethodno nekoliko puta i primijetili da uvijek nose istu ogrlicu ili narukvicu, pitajte ga zbog čega je ona za njega posebna. Prokomentarišite i upitajte koja priča stoji iza neke fotografije koja vam je posebno privukla pažnju na njegovom Instagramu. Ovo će pokazati da ste zainteresovani za neki dublji odnos.

7. Unesite ležernosti u razgovor

Kada razgovarate s nekim neko vrijeme, imaćete prostora da unesete i dozu ležernosti u vašu komunikaciju. Slobodno se šalite, tako ćete opustiti situaciju i omogućiti da otkrijete i njegov smisao za humor. Koketno se našalite i na račun njegovih godina, izgleda ili nekog ranijeg komentara…

8. Smijte se

Nevjerovatno je koliko smijeh može da znači u komunikaciji. Istraživanje iz 2003. godine otkrilo je da gledanje nasmijanog lica može da aktivira regiju u mozgu koja se „probudi” i kad dobijate neku nagradu. U prevodu: Kad vidite nekoga kako se smješka ili kad se nekome osmjehnete, osjećaj je poseban. To može dosta da znači i tokom nespretnog prvog sastanka.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.