x

Fondacija H&M će donirati 500.000 dolara za borbu protiv COVID-19

Prvi takve vrste, Fond solidarnosti i reagovanja COVID-19 (COVID-19 Solidarity Response Fund) pokrenuo je prikupljanje sredstava za podršku sprečavanju, otkrivanju i reagovanju na pandemiju COVID-19. Cilj je pružiti obuku za sve zemlje, posebno one sa najslabijim zdravstvenim sistemom. Fondacija Ujedinjenih nacija, na zahtjev Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), stvorila je poseban fond koji već ima nekoliko glavnih filantropa, uključujući Facebook i Google. Danas je neprofitna organizacija H&M Foundation osigurala 500.000 dolara za rad ovog fonda.

Donacija H&M fondacije podržaće trenutne globalne napore SZO da prati širenje virusa, pruži pacijentima potrebnu medicinsku njegu i pruži zdravstvenim radnicima potrebne materijale i informacije i pomogne u ubrzavanju napora da razviju vakcine, testove i liječenja.

“Bolest ne poštuje granice, i tako sam zahvalna Fondaciji H&M što je prepoznala da je ovom globalnom problemu potrebno globalno rješenje kada svi daju svoj doprinos”, kaže predsjednica i izvršna direktorka Fondacije UN.

Doprinos H&M podržaće vitalni rad SZO, s ciljem da pomogne svim zemljama da spriječe, otkriju i odgovore na COVID-19, posebno tamo gdje su najveće potrebe. Fond solidarnosti i reagovanja u borbi protiv COVID-19 trenutno je jedini način za pojedince i druge filantrope da doprinesu globalnim naporima SZO.

“Rastuća pandemija COVID-19 utiče na sve nas, a SZO radi izuzetno važan posao vođenja i upravljanja globalnim naporima. Nadamo se da će se sve više pojedinaca i organizacija htjeti pridružiti i pomoći, jer su potrebne donacije Fondu solidarnosti i odgovora za suzbijanje COVID-19 za ispunjavanje potreba za finansiranjem u okruženju koje se brzo mijenja”, kaže Karl Person, član odbora Fondacije H&M.

Kako se razvija pandemija COVID-19, sve zemlje će se morati pripremiti za globalnu epidemiju, i kao rezultat toga se očekuje povećanje potreba za finansiranjem.

“Svi smo suočeni sa vanrednom situacijom koja zahtjeva učešće što većeg broja ljudi kako bi se poboljšao odgovor. Doprinos fondacije H&M koristiće se za zaštitu ranjivih pacijenata i zdravstvenih radnika stvaranjem jedinica intenzivne njege i pristupom zaštitnoj opremi. Ohrabrujemo sve koji žele da pomognu da učestvuju”, rekla je Diane Amini, globalni menadžer, H&M fondacija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.