x

Zenica

Fortuna eliminisala drugoligaša Krivaju iz Zavidovića!

Na „B“ terenu na Kamberovića polju u Zenici, danas 05.5.2021.godine, odigrana je utakmica četvrtfinala seniorskog Kupa NSZDK između zeničkog kantonalca Fortune i Federalnog drugoligaša NK Krivaja iz Zavidovića, grupa Centar, po oblačnom i pomalo vjetrovitom vremenu. Utakmicu je posmatralo izvan stadiona i ograde oko 150 gledalaca. Zasluženu pobjedu i plasman u naredno kolo Kupa (polufinale) ostvarila je ekipa NK Fortuna iz Zenice, nakon odlične igre.

Rezultat: NK FORTUNA – NK KRIVAJA Zavidovići 3:1 (1:0)

Strijelci: Irnis Kubat (2x) u 80′ i 84′ i Almedin Pjanić u 29′ za Fortunu, a Mirsad Šijerkić u 86′ za Krivaju.

Glavni sudija bio je Almin Džulić, pomoćnici: A1 Sanel Alihodžić i A2 Damir Begić (svi iz Zenice), delegat je bio Albin Begić (Župča);

Sastav ekipe Fortuna:

NK FORTUNA: Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Harun Bajramović, Almedin Pjanić, Adnan Šarić (cap), Elman Pašalić, Tarik Huzbašić, Edvin Vardo, Kenan Zahirović, Irnis Kubat, Mahir Jusić. (Glavni trener Armin Beganović, predstavnik kluba Armin Bujak);

Na klupi za rezerve kod Fortune bili su: Mustafa Ganibegović (golman), Adi Hadžić, Ajdin Hrustić, Adnan Alić, Anes Agić, Zulfo Madeško, a četvorica su dobili priliku da nastupe ( Alić, Hadžić, Agić i Hrustić).

Danas u Zenici gledali smo odličnu nogometnu predstavu u kojoj je zenička Fortuna nastavila sa odličnim igrama i rezultatima, eliminisali su iz Kupa drugoligašku ekipu Krivaju iz Zavidovića. Ovo je šesta pobjeda u nizu ekipe Fortuna (tri u Kupu i tri u prvenstvu).

Fortuna dolazi u vođstvo u 29′ preko Almedina Pjanića nakon odličnog centaršuta mladog Tarika Huzbašića iz slobodnog udarca. Dubinski centaršut u srce šesnaesterca gostiju iz Zavidovića odlično je pratio Pjanić i glavom skrenuo lotu u gol za vođstvo od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Vidjeli smo još nekoliko šansi na obje strane, ali su se istakli golmani Alvin Bujak kod domaćih i Muhamed Dehić kod gostiju. U drugom poluvermenu gosti su preuzeli inicijativu, a domaći su prijetili iz kontranapada.

Iz jednog takvog kontranapada u 80′ mladi Tarik Huzbašić šalje jednu dubinsku loptu pred gol gostiju koju prihvata Irnis Kubat, izlazi sam pred odličnog golmana Dehića i postiže gol za vođstvo od 2:0.

Na sličan način domaći postižu i treći gol u 84′. Ponovo jedna dubinska lopta, koja je preletjela odbranu gostiju i Irnis Kubat lobuje istrčalog golmana gostiju za sigurno vođstvo od 3:0.

Gosti su smanjili na 3:1 u 86′ preko Mirsada Šijerkića i do kraja nisu uspjeli da ugroze pobjedu Fortune i veliki uspjeh Zeničana i prolaz u naredno kolo Kupa (polufinale).

Zenička Fortuna ide prošlogodišnjim uspjesima u Kupu, kada je plasmanom u 1/16 finala nogometnog Kupa BiH, postigla najveći uspjeh u svom kratkom postojanju. Na putu do šesnaestine finala kupa BiH “Fortuna” je eliminisala zenički Čelik, Rudar iz Breze, Pofalički iz Sarajeva i Slaven iz Živinica. U šesnaestini finala eliminisala ih je ekipa Rudara iz Kaknja rezultatom 0:1 u Zenici na Kamberovića polju, 30.9.2020.godine.


.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.