x

bundesliga

Fortuna nanijela Borussiji prvi poraz u sezoni, Hertha i Augsburg remizirali

Nogometaši Fortune pobijedili su na Esprit Areni u Dusserldorfu u okviru 16. kola Bundeslige ekipu Borussije Dortmund rezultatom 2:1.

Fortuna je tako potvrdila pobjedu iz prošlog kola ostvarenu protiv Freiburga, dok je Borussia prekinula niz od šest uzastopnih pobjeda.

Prvu priliku na utakmici propustio je Usami, a sedam minuta kasnije na drugoj strani Reusov gol je poništen zbog ofsajda.

Ipak, sredinom prvog dijela domaći dolaze u vodstvo. Sjajnu dubinsku loptu poslao je Stoger, a Lukebakio je rutinski pospremio u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Gotze je potom propustio još jednu dobru priliku za Borussiju, ali je i Fortuna preko Usamija mogla udvostručiti prednost. Ipak, nije bilo promjena pa je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Ono što nije uspjelo Usamiju, pošlo je za nogom Zimmeru, koji fenomenalno pogađa za velikih 2:0.

Krenula je Borussija žestoko po izjednačenje, ali jedino što su uspjeli je utješni gol koji je Alcacer postigao na asistenciju Piszczeka za konačnih 2:1.

Wolfsburg je rezultatom 2:0 savladao Stuttgart, dok su Hertha i Augsburg podijelili bodove odigravši neriješeno 2:2. Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević je u igru za domaću ekipu ušao u 73. minuti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.