x

Francuska škola: 3 pravila za nošenje parfema

Francuskinje su poznate kao sofisticirane i elegantne dame, koje ostavljaju bez daha. Uz to, one nikada iz kuće ne izlaze bez svog omiljenog parfema, koji ih čini još nježnijim i zanosnijim ljepoticama. One čak i parfem nose na poseban način, poštujući posebna pravila. Ukoliko želite da se predstavite kroz parfem koji nosite, donosimo vam pravila za nošenje parfema, koja smo naučili od romantičnih Francuskinja:

1. Pronađite parfem koji se podudara sa vašim karakterom

Francuskinje su apsolutno vjerne jednom parfemu, bez obzira na doba dana ili godine. One se drže pravila da parfem predstavlja karakter jedne žene, a kada pronađu svoj parfem, nosiće ga godinama.


2. Ne pretjerujte sa količinom parfema

Budite umjerene. Nosite parfem na vratu i zglobovima. Dovoljno da privučete svačiju pažnju, ali sa ukusom.


3. Ne miješajte različite parfeme

Nemojte nikad istovremeno nanositi različite parfeme. Podtonovi različitih mirisa se često ne podudaraju, pa tako rizikujete da dobijete težak i neprijatan miris, kombinacijom različitih parfema na vašem vratu.


Žena o sebi otkriva mnogo svojim izborom parfema. Kada jednom pronađete vaš parfem za cijeli život, nosite ga dostojanstveno i dopustite da vas miris predstavi u najboljem svjetlu, prije nego što išta kažete o sebi.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.