x

Frizeri otkrili nekoliko trikova pomoću kojih se možete riješiti žvakaće gume u kosi

Žvakaća guma u kosi jedan je od problema s kojim su se nekad u životu mnogi suočili, prvenstveno žene.

I prvi osjećaj je osjećaj panike, jer mislite kako morate odrazeti pramen kose, kako biste se riješili žvakaće, ali nije tako, kažu stručnjaci.

Slavni frizeri tvrde da postoji vrlo jednostavno rješenje za odstranjivanje ljepljive mase, piše Mbg.

"Svaki proizvod koji se bazira na ulju obično djeluje dobro", objašnjava stručnjakinja za teksture i umjetnički voditelj Matrixa Michelle O'Connor.

To je zato što je većina žvakaćih guma hidrofobna, što znači da odbijaju vodu i lijepe se na bazi ulja. Nauka je slična onoj kod čišćenja ulja, a to je da ulje rastvara ulje, tako da premazivanje hidrofobne tvari s drugom može efikasno ukloniti žvakaću gumu iz kose.

Koje god ulje imate kod kuće, maslinovo, jojobe ili kokosa, potrebno je da samo premažete zalijepljeni pramen. Za još bolji efekt ulje malo ugrijte i potom jednostavno rukama odstranite i raščešljajte.

Ukoliko nemate pri ruci hranjiva ulja za kosu, može vam poslužiti i maslac od orašastih plodova, jer ulja u tim namazima također djeluju. Utrljajte ga u zapetljano mjesto i nakon nekoliko minuta žvakaća bi trebala omekšati i lakše ćete je ukloniti.

Jedno od rješenja jeste i led. Slavni frizer i umjetnički direktor Matrixa Nick Stenson kaže da možete koristiti led za "zamrzavanje" žvake i odvajanje od pramenova. Da biste to učinili, jednostavno nanesite kockice leda na mjesto gdje se žvakaća nalazi. Nakon što se ona dodatno stvrdne, trebala bi izgubiti svoja ljepljiva sredstva i lako se odvojiti.

Stenson spominje i sirće kao efikasan način uklanjanja žvakaće gume s kose, jer njegova kiselost može otopiti veze između nje i kose. Jednostavno premažite kosu u otopini nekoliko minuta prije nego što je raščešljate.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.