x

Frizure koje zimske kape vole

Svaka žena voli kada joj je kosa zdrava, bujna i prije svega poslušna, što je u zimskom periodu rijedak slučaj. Na neposlušnu kosu utiču vjetar i pojačana vlažnost vazduha, a posebno je iritantno što još uvijek niste pronašli frizuru koja će vam stajati lijepo kada stavite kapu.

Iako je zimi kapa neizostavni modni dodatak, ona baš i nije najbolji prijatelj naše lijepe frizure. Pa ipak, ne smijemo zdravlje žrtvovati zarad ljepote, zato je odabir prave frizure “za ispod kape” jedino što nam preostaje.

1. Niska punđa

Punđa je prvi izbor kada imamo bad hair day. Ova frizura je veoma praktična i drži kosu na mjestu tokom cijelog dana. Uz to, otvara lice i pruža dozu ležernosti. Ovo je idealna frizura, koju možete nositi ispod šešira, koji će vašem outfitu dati izvjesnu dozu luksuza i chica.

2. Talasasta kosa

Ukoliko imate popularni paž, najbolje je da uvijete blage talase, jer će se ispod kape, vaša kosa svakako izviti. Blagi romantični talasi, odlično će pristajati ispod ženstvene beretke.


3. Blago opuštene lokne

Zimi biramo frizure, koje će makar vizuelno vratiti volumen našoj kosi. Blago opuštene lokne učiniće da vaša kosa izgleda bujno, a ovakva ženstvena frizura idealna je za kapice, koje će garantovati casual hoodie look.

4. Messy niski rep

Messy rep idealna je frizura ispod popularnih kapa – moskovljanki. Ova kombinacija garantuje vam chic izgled, a uz to će zasigurno i zakamuflirati vaš bad hair day.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.