x

Fuadu Mahmutoviću koji boluje od Parkinsonove bolesti potrebno 35.000 €, 9. oktobra humanitarni koncert u Varešu!

Humanitarni koncert za Fuada Mahmutovića koji boluje od Parkinsonove bolesti  će se održati u srijedu, 09.10.2019. godine s početkom u 19.00 sati u Radničkom domu u Varešu. Za njegovo liječenje potrebno je prikupiti 35.000,00 eura.  Na koncertu će nastupiti: Harun Mehmedagić, Mirza Šut, Ruža Efendić, Emrah Emšo, Šaćir Ameti, Arnela Botić, Eldar Buljetović, Faruk Duran, Amer Suljić, Muharem Hadrović, Dino Ramić, Dženeta Halilić, Mustafa Rizvanović, Ilhana Duraković, Elmedin Kadrispahić-Eka, Fadil Ribić,Almedin Omerhodžić, Senad Redžović i mnogi drugi.

Sav prihod od ulaznica će biti usmjeren za liječenje Fuada. Ulaznice po cijeni 5 KM mogu se kupiti prilikom ulaza na sam dan koncerta, ali i na sljedećim mjestima: Butik Meli Vareš, trgovinama MPM-a, TR Dijana Vareš Majdan, Caffe bar Tinta, Caffe Macho, pekara Real Vareš, trgovinama Mrkva i Kula, City bar Vareš, trgovinama na Striježevu i Budoželju, frizerski salon Glam Dabravine.

Pomozimo zajedno i omogućimo Fuadu Mahmutoviću bolju i zdraviju budućnost.

Pozivom na broj 090/291-089 donirate 2 KM.


Fuad Mahmutović iz Breze već devet godina bori se s Parkinsonovom bolešću. Njegova porodica je godinama uspijevala uz pomoć raspoloživih terapija utjecati na razvijanje bolesti, a ove godine su došli do ljekara u Turskoj koji im je rekao da Fuad može izvršiti operaciju, te na taj način znatno poboljšati svoje zdravlje i omogućiti si zdraviju i bolju budućnost za njega i njegovu porodicu. Operativni zahvat u Koç Universitesi Hastanesi u Turskoj košta 35.310 eura.

Porodica nema novčana sredstva za ovu operaciju, te mole sve dobre ljude da pomognu u prikupljanju ovog novčanog iznosa.


"Operacija podrazumijeva ugradnju DBS-a (duboke moždane stimulacije) koja na taj način znatno poboljšati život mog oca. U isto vrijeme sreća i briga kako prikupiti 35.310 eura. Voljela bih kao i svako da imamo uređen zdravstveni sistem i institucije kojim bih se ja sada mogla obratiti, ali nemamo. Umjesto njih, ja se obraćam vama. Svim dobrim ljudima, prijateljima, kompanijama, da nam pomognete da prikupimo potrebni novac za izliječenje mog oca. Unaprijed hvala svim ljudima koji nam pomognu da uspijemo u ovoj borbi", napisala je Fuadova kćerka Džejla Mahmutović.

Novac možete uplatiti na broj žiroračuna: 3385802159171379 s pozivom na broj 40121393013

Fuad Mahmutović

Adresa: Desetijatska 35; Breza

Broj deviznog računa: IBAN BA393389104813062502 s pozivom na broj 40121393002

UniCredit Bank d.d

SWIFT:UNCRBA22


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.