x

Futsal klub Mostar SG Staklorad: Nagrade nam gode, dupla kruna ostaje u Mostaru!

Grad Mostar dodijelio je priznanja najboljim sportistima u 2017. godini, a, više nego zasluženo, titula najuspješnije muške seniorske ekipe pripala je Futsal klubu Mostar SG Staklorad.

Nagradu je primio predsjednik Amel Bajgorić zajedno sa ostalim članovima Uprave i igračima, koji su i najzaslužniji za osvajanje duple krune u našoj zemlji.

- Naravno da nam godi ova nagrada, a vjerujem da će ih biti još u narednom periodu. U 2017. godinu smo ušli samouvjereno, imali smo znanje iz prethodne sezone, i znali smo šta treba uraditi da bi osvojili duplu krunu.Uprava i tim su bili jedno tijelo kad smo pobjeđivali i kad smo gubili, ali smo bili mentalno jaki, i na kraju u naš Mostar su stigla dva pehara, a samim tim i ova nagrada za najbolji sportski kolektiv. Formula za uspjeh je to da svi zajedno moraju vjerovati u to što se radi – kaže Bajgorić.

Mostar SG Staklorad, koji je i jesenji šampion u Premijer futsal ligi BiH, započeo je pripreme za proljetni dio sezone.

- Prvom treningu u dvorani USRC Midhat Hujdur-Hujka odazvala se većina igrača iz jesenjeg dijela, s tim što su opravdano kasnili Aladžić, Kahvedžić, Radin i Hrkač. Naravno, imat ćemo još nekoliko pojačanja, od kojih će neka biti veoma zvučna. Ništa ne želimo prepustiti slučaju, jer nam je cilj da dupla kruna ponovo stigne u Mostar – kaže Bajgorić.

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.