x

MEČ ZAKAZAN ZA 1. JULI

Gegić uoči utakmice s Češkom: Trudit ćemo se da novom selektoru olakšamo posao

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je danas pripreme za mečeve protiv Češke Republike i Bugarske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tim povodom, reprezentativac naše države Amar Gegić je izjavio kako će se svi igrači potruditi da novom selektoru Adisu Bećiragiću olakšaju posao.

"Ova ekipa je dugo na okupu, poznajemo se više nego dobro, što je svakako veliki plus. Zajedno ćemo se sada truditi da novom selektoru olakšamo posao, polako se uklapamo u njegov način rada", rekao je Gegić.


Kada je riječ o utakmici s Češkom, Gegić naglašava kako se ova reprezentacija ne smije shvatiti olako.

"Prvi naredni ispit je gostovanje u Češkoj, oni će biti jači za Satoranskog i još nekoliko iskusnih igrača u odnosu na prvi meč u Skenderiji, kada smo ih pobijedili. Sada će taj zadatak biti nešto teži, ali bitno je da se fokusiramo sami na sebe i pružimo maksimum, kao što i uvijek činimo u dresu reprezentacije", kaže reprezentativac BiH i aktuelni prvak Hrvatske sa Cibonom, Amar Gegić.


Košarkaši BiH 1. jula gostuju Češkoj Republici u Pardubicama, dok će tri dana kasnije ugostiti Bugarsku u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.