x

Dragan Mance Cup

Generacija 2010. u samom vrhu jednog od najjačih turnira u regiji !

Još jednom su naši dječaci pokazali svoj kvalitet i dokazali o kakvoj se ekipi radi. U konkurenciji od 40 ekipa došli smo do same završnice turnira "Dragan Mance Cup 2022".

Sa maksimalnim brojem bodova iz grupne faze u 1/8 finala sastali smo se sa ekipom Sloge iz Doboja i nakon penal serije prošli dalje i zakazali meč sa ekipom Nacional.

U 1/4 smo odigrali još jednu odličnu utakmicu, dječaci su pokazali karakter koji krasi ovu generaciju i zasluženo pobijedili sa 1:0 odličnu ekipu Nacional.

U 1/2 snagu smo odmjerili sa F.K. Maribor koji je na kraju slavio sa 1:0. Naši dječaci su u ovoj utakmici odlično igrali, ostavili su i zadnji atom snage, stvarali smo šanse, ali nismo imali sportske sreće.

U utakmici za 3/4 mjesto snagu smo odmjerili sa ekipom Teleoptik koja je na kraju slavila pobjedu sa 2:1.

Naši dječaci su primili simpatije svih prisutnih i predstavili su našu Akademiju na najbolji mogući način!

O kakvom se turniru radi dovoljno je reći da su pored domaćih Partizana i Čukarićkog učešće uzeli portugalska Benfica, mađarski Ujpeš, slovenački Maribor, akademija Pandev iz Makedonije, F.K. Sarajevo i još mnogi drugi.

 Generacija 2012

Nakon grupne faze i maksimalnog broja bodova naša ekipa se u 1/8 finala sastala sa ekipom VARGA i nakon penal serije došla do pobjede i zakazala meč sa FK Čukarički.

U 1/4 snagu smo odmjerili kao i prošle godine sa odličnom ekipom FK Čukarički koji je zasluženo slavio u ovoj utakmici sa 3:0.

Generacija 2013 je prvi put uzela učešće na ovom turniru i u grupnoj fazi je završila svoje učešće.

Ovim putem im od srca čestitamo. Ispred njih je još puno utakmica i turnira!

Još jedno lijepo iskustvo za našu djecu koji su Akademiju i naš grad i državu Bosnu i Hercegovinu predstavili na najbolji mogući način i bili su primjer pravog i zdravog kolektiva kako na terenu, tako i van njega.

Veliko hvala i roditeljima koji su bili ogromna podrška tokom cijelog turnira.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.