x

Genijalan trik: Kako odlediti stakla na automobilu za 10 sekundi

Zaboravite vruću vodu! Zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja. Pametniji zbor je mlaka voda koju na staklo nanesite krpom. 

Postoji i odličan način kako ih odlediti brzo, bez struganja i kupovine sredstava za odleđivanje.

Sve što vam je potrebno su alkohol i voda. Ulijte ih u bocu s raspršivačem u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode).

Pošpricajte po zaleđenim staklima. Za nekoliko sekundi led će omekšati i i lako ćete ga ukloniti, bez mukotrpnog struganja.


Ako se nađete negdje u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu - posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći sjesti u auto i odvesti se kući.

Stavljanje kartona na stakla je odlična prevencija da se stakla na autu uopće ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari peškir, piše 24sata.hr.


Trikovi kako da se stakla u autu ne zamagle

Premažite sva stakla pjenom za brijanje i dobro protrljajte papirnatim ubrusom, sve dok višak ne nestane. Istu metodu možete koristiti i kod kupaonskih ogledala.

Postoji još jedan trik - napunite stare čarape pijeskom za mačke, zavežite ih i ostavite da stoje u autu. Taj pijesak upija vlagu pa će tako smanjiti njezinu količinu i u vašem vozilu.


(Radio Sarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.