x

privatni otok

Glamur i odmor u jednom: Kudadoo je najluksuznije odmaralište na Maldivima

Maleno odmaralište Kudadoo na Maldivima proglašeno je najluksuznijim odmaralištem. Otvoreno je 26. decembra i već je ugostilo brojne goste koji su zanimanje za ovo odmaralište pokazivali čim je najavljena njegova izgradnja.

Ovo odmaralište nalazi se na privatnom otoku Lhaviyani Atoll. Gosti slijeću na međunarodni aerodrom Male, a zatim putuju 40 minuta privatnim hidroavionom do Kudadooa.

U ovom odmaralištu mogu boraviti samo osobe starije od 15 godina, a moguće je unajmiti cijeli otok za privatne događaje. U ponudi su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, a svaka ima ogromnu terasu i privatni bazen. U cijenu je uključeno sve - od večere i vrhunskih vina do luksuznih spa tretmana i okeanskih avantura. Ovo odmaralište ima 984 solarna panela koji ovom otoku omogućavaju samoodrživost solarnom energijom, a zanimljivo je i da je zabranjena upotreba jednokratne plastike (slamke, čaše, tanjiri i slično).

Najniža cijena jednokrevetne sobe je 3.400 dolara, dok je najniža cijena dvokrevetne sobe za dvije odrasle osobe 4.800 dolara za noć.

Kudadoo je jedna od mnogobrojnih luksuznih ponuda na Maldivima. Ovo odmaralište, između ostalog, uključuje prvu podvodnu hotelsku vilu, u kojoj je za boravak za jednu noć potrebno izdvojiti 50.000 dolara, te prvi podvodni muzej skulptura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.