x

Glasnogovornik Islamske zajednice odgovorio Hadžifejzoviću: Ne uzvraćamo uvrede!

Glasnogovornik Islamske zajednice u BiH Muhamed Jusić oglasio se na Facebooku nakon oštro intonirane videoporuke vlasnika Face TV Senada Hadžifejzovića koji je reagirao na prethodno saopćenje IZ o tome da pojedine televizijske kuće ubiru i distribuiraju zekat, a u kojem su prozvali i Face TV.

Podsjetimo, Hadžifejzović je nakon ovog saopćenja Islamske zajednice, između ostalog, reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću poručio "haram ti bilo" kazavši da se radi o laži.

"Islamska zajednica neće uzvraćati na pritiske, uvrede i ultimatume vlasnika i voditelja televizije koji je brutalno pred Bajram izvrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu, ali zbog naše javnosti moramo ipak napomenuti da reisu-l-ulema nije nikada i nigdje spomenuo dotičnog. Rijaset, tačnije nadležni ured, je u skladu sa svojim obavezama reagovao na zloupotrebu institucije zekata. Druga je stvar što neko misli da je njegovo da raspravlja s reisu-l-ulemom", napisao je Jusić.


Hadžifejzović u videu svoje obraćanje Islamskoj zajednici počinje sa "haram ti bilo, reis-efendija Kavazoviću".


I to samo zato što je jedna gospođa-hanuma odlučila preko Facea, javno, transparentno podijeliti svoj novac za obrazovanje mladih, najugroženijim, borcima, djeci, bolesnima o čijoj smo hudoj sudbini izvještavali javnost i što smo javno objavili! Nikakav zekat mi ne 'ubiremo'. Ovo je jedini slučaj u kojem smo ispunili želju, nijet jednoj dobroj osobi koja je podijelila svoj novac (i odmah otišla na operaciju u bolnicu) i to javno objavili. Jedini slučaj", naveo je prethodno Hadžifejzović.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.