x

uhvaćena u laži

Goca priča da ne bi platila privatnu školu, a dijete joj išlo u onu koja košta 32.000 eura: Tržanka prećutala da je imala drugačiji stav!

Goca Tržan, izjavom da "neće svoje dijete da upiše u privatnu školu da ni bi bilo nesposobno za život", izazvala je opštu pometnju na društvenim mrežama. Mnogi je podržavaju zbog takvog stava, ali je i kritikuju jer smatraju da je pretjerala. Pjevačica je, gostujući u jednoj emisiji, govorila o vaspitanju i odgajanju djeteta i tada je izrekla spornu izjavu.

- Moje dijete je išlo u osnovnu državnu i sad ide u državnu gimnaziju. Nije da ja nemam para da platim privatnu školu. Neću da platim privatnu školu! Neću da platim lažni utisak o tome kako je ona posebna i kako joj treba zaštita. Jer ona je tako posebna zato što je kćerka Goce Tržan. Nisi posebna zato što si kćerka Goce Tržan. Goca Tržan nije posebna zato što je Goca Tržan. Ja neću dijete koje će sutra biti nesposobno za život. Neću n.rkomanku. Neću klinku kojoj je "luj viton" torba malo za 18. rođendan - kazala je ona.


Sve ovo što je pjevačica rekla niko ne bi dovodio u pitanje jer je to njen stav i mišljenje, ali problem je u tome što je zaboravila da pomene činjenicu da je njeno dijete ipak išlo u privatnu školu koja važi za jednu od najskupljih. Svojevremeno se i sama Goca na sva zvona hvalila time i o toj privatnoj osnovnoj školi ispričala je hvalospjeve. Kako su mediji ranije pisali, osmogodišnje školovanje u pomenutoj ustanovi koštalo je čak 32.000 eura.

- Lena je nedavno prošla brojna testiranja za upis u školu. Ustanova koju je Goca odabrala je verifikovana od Ministarstva prosvjete i sporta i programski sadržaj je isti kao i za sve ostale škole. Pjevačica će od prvog do četvrtog razreda godišnje plaćati po 3.500 eura, a od petog do osmog 4.500 eura. Svako dijete ima pravo na školski prevoz od kuće, a u odjeljenju bude po 15 učenika. Djeca uče dva strana jezika - kazao je izvor blizak pjevačici 2014. godine.


Ovo saznanje je tada potvrdila Goca.

- Bila sam protivnik privatnih obrazovnih ustanova, međutim, nedavno sam promijenila mišljenje. Pozvana sam na prezentaciju škole i oduševila sam se kad sam videjla kako sve to izgleda. Njihov odnos prema učenicima se razlikuje, obrazovanje, način na koji se radi s njima. Najbitnije mi je što je njihov sistem prihvaćen kao u većini najvećih škola na svijetu. Logično je da želim da mi dijete ide dobrim putem. Nastava je na srpskom jeziku, ali se radi po najsavremenijem sistemu obrazovanja. Sigurna sam da će se Lena dobro snaći i da će se u njoj probuditi interesovanje za gradivo - navela je Tržanka.


Dvije godine kasnije, dakle, 2016, takođe je hvalila školu koju pohađa njeno dijete.

- I te kako štedim i odričem se da bi moje dijete imalo vrhunsko obrazovanje, smatram da je to važnije ulaganje nego kupiti "luj viton" torbu ili novi auto. I neću da se stidim što krvavo radim da bih imala to da plaćam. Kamo sreće da smo bogata država kao Norveška, pa da ovakav sistem obrazovanja ima skoro svaka državna škola - izjavila je pjevačica.


Koje je zapravo Gocino mišljenje, da li podržava privatno obrazovanje ili ne, i zbog čega prije nekoliko dana nije rekla da je njeno dijete išlo u privatnu školu, pitali smo pjevačicu.

- Da ste pratili moje postove na Instagramu, bilo bi vam jasno da sam rekla da sam napravila grešku i upisala je u privatnu osnovnu školu iz namjere da joj pružim vrhunsko obrazovanje, ali sam joj pružila privilegije koje ne razumije i oduzela joj mogućnost da odlazi s drugarima iz kraja u školu ili u školsko dvorište poslije škole na druženje. Zato sam je ispisala iz privatne škole, i od četvrtog razreda je išla u školu u kraju, a sad ide u državnu gimnaziju. I da, imam baš pravo da govorim o tome, jer sam i sama napravila grešku - poručila nam je ona.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.