x

prva izjava nakon izricanja presude

Goca Šaulić: Tužni smo i razočarani, nismo vidjeli trunku kajanja u čovjeku koji je u crno zavio dvije porodice!

Suđenje u Giterslohu na kom je bila i udovica Šabana Šaulića Gordana, kao i njegovi sin Mihajlo i kćerka Sanela završeno je, a porodica je razočarana zbog presude Alsinu Levintu koji je optužen za dvostruko ub.stvo iz nehata.

Naime, presuda u sudu je izrečena i Alsin je dobio tri godine i 3 mjeseca zatvora, prenosi DW.

Tim povodom oglasila se Gordana Šaulić za medije.


- Tužni smo i razočarani poslije svega, ne zbog visine kazne jer smo od početka znali da njemački zakoni ne predviđaju dugogodišnji zatvor za ovakvo nedjelo... Naša nesreća je jer nakon tri godine nismo vidjeli ni trunku kajanja u tom čovjeku koji je uzeo dva života i dvije porodice zavio u crno. Očekivali smo poslije svega da u njemu vidimo makar trunku ljudskosti, ali to se nije dogodilo.

- Sudija i tužilac su profesionalno odradili svoj posao i zbog toga smo im zahvalni i upućujemo veliku zahvalnost svima onima koji su nam od tragedije do sad pružali podršku i saosjećali se sa našim bolom, a to su milioni ljudi širom svijeta. Ponosni smo jer Šaban za njih nije i neće biti zaboravljen. Ovim se stavlja tačka makar na jednu agoniju koja nas prati još od tog kobnog 17. februara, ali bol i tuga za izgubljenim životom supruga, oca i dede ostaje zauvijek kao dio naših života - rekla je Goca Šaulić.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.