x

EL CLASICO NA VRHUNCU

Gol vrijedan titule prvaka: Pogledajte kako je Barcelona u 92. minuti pobijedila Real Madrid

U neizvjesnom El Clasicu koji je odigran sinoć nogometaši Barcelone savladali su Real Madrid rezultatom 2:1 i tako povećali prednost na 12 bodova u odnosu na svoje rivale, a gol za trijumf postigao je Franck Kessie je u 92. minuti.


Tokom čitave utakmice gledali smo izuzetno zanimljiv meč i iako odavno nema rivalstva Lionela Messija i Cristiana Ronalda, El Clasico je pokazao da još uvijek s razlogom spada u jednu od najboljih i najatraktivnijih utakmica na svijetu. Na kraju, postignuta su tri pogotka i pobjedu je odnijela Barcelona.


Nakon prvih 45 minuta bilo je 1:1. Araujo je postigao autogol, kada je nakon centaršuta Viniciusa nesretno glavom skrenuo loptu u svoju mrežu, a u finišu prvog poluvremena Roberto je postigao gol za 1:1 i vratio stvari na početak.

U nastavku, gledali smo vrlo otvoren meč s obje strane, utakmica je mogla otići na obje strane, a odlučujući trenutak desio se u 92. minuti.

Lewandowski je s lijeve strane krenuo u sredinu, petom je asistirao za Baldea, a lijevi bek pronalazi usamljenog Kessija, kojem nije bilo teško da loptu pošalje u nebranjeni dio mreže.

Katalonci su tako stigli do velikih 12 bodova prednosti na čelu tabele, a u narednom kolu gostuje Elcheu s epitetom velikog favorita, dok će Real svojevrsni popravni tražiti protiv Valladolida na svom terenu.

Izvor: klix.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.