x

NBA

Golden State i Philadelphia u polufinalu, Boston poveo protiv Milwaukeeja

Košarkaši Golden State Warriorsa i Philadelphia 76ersa plasirali su se u konferencijsko polufinale play-offa NBA lige nakon što su sinoć upisali četvrte pobjede u serijama protiv San Antonio Spursa i Miami Heata.

Warriorsi su predvođeni Durantom (25 poena) i Thompsonom (24 poena) u Oaklandu pobijedili Spurse rezultatom 99:91. Gostima nije pomogla ni sjajna igra Aldridgea koji je ostvario double-double učinak s 30 poena i 12 skokova.


Ekipa Golden State će tako u polufinalu Zapadne konferencije igrati protiv New Orleans Pelicansa koji su prethodno s lakoćom izbacili Portland Trail Blazerse našeg Jusufa Nurkića.


76ersi su rezultatom 104:91 savladali Heat, a do pobjede su ih predvodili Redick s 27 poena i Embiid koji je ostavio double-double učinak (19 poena i 12 skokova). Kod Miamija je najbolji bio Olynyk s 18 poena.


U polufinalu Istočne konferencije 76ersi će se sastati s pobjednikom duela između Boston Celticsa i Milwaukee Bucksa.


Upravo su ova dva rivala sinoć odmjerila snage, a pobjedu su odnijeli Celticsi koji su tako poveli u seriji 3:2. Horford je bio najbolji kod ekipe Bostona s double-double učinkom (22 poena i 14 skokova), dok su jedini raspoloženi u poraženoj ekipi bili Middleton s 23 i Parker sa 17 poena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.